zondag 19 september 2010

Versatile blogger award

Vandaag kreeg ik een mailtje van Marjolijn, dat ze een verrassing voor mij had op haar website, ik heb een "Versatile blogger award" van haar gekregen:


Als je deze award accepteert dan komen daar wel verplichtingen bij. In de eerste plaats zeven dingen over jezelf vertellen die je nog niet eerder op je blog gepubliceerd had.

Hemeltjelief, zeven dingen! Jullie weten alles al! Dat is natuurlijk niet helemaal waar, er zijn wel dingen die ik niet op mijn blog heb staan, maar dat was niet voor niets, daar zijn bijvoorbeeld andere mensen bij betrokken die er niet voor kiezen om op het net gezet te worden.
Maar goed, ik zal mijn best doen.
 1. De allereerste poes die ooit bij mij in huis woonde, heette "Witte Poes". Het was een aanloper waarvan we eerst dachten dat hij grijs was, zo vies was hij. Hij heeft jaren bij ons gewoond, maar is altijd een zwerver gebleven, eens in de zoveel tijd ging meneer een weekje de hort op, jagen op het landje aan de overkant.
 2. Onze tweede poes heette "Tweety". Genoemd, door de mensen van wie wij hem kregen, naar het beroemde vogeltje omdat hij als kitten zo'n groot hoofd had en zo'n klein lijfje.
 3. Alletwee deze katten woonden in mijn ouderlijk huis, waar ik woonde met mijn ouders, mijn zusje, één of twee katten en een wisselende verzameling van dieren; woestijnratten, een cavia, een schildpad en een konijn.
 4. Hoewel ik alle dieren nog steeds heel leuk vind, hebben wij alleen een poes, door omstandigheden (astma in de familie) zit een hele menagerie er niet in.
 5. Eén van de weinige dingen die ik echt niet lekker vind is koffie, doe mij maar thee.
 6. Maar ik hou dan weer niet van ´smaakjes´ zoals ananas, bosvruchten, meloen, kers etc. De enige smaakjes die ik wel lekker vind zijn citrussmaken en verder de verschillende soorten thee (lapsong suchong, earl grey, darjeeling etc)
 7. Mijn favoriete ´frisdrank´  is grapefruitsap, op grote afstand gevolgd door sinaasappelsap. Al die andere dingen zoals appelsap, fanta, cola, dubbeldrank enzovoort zijn aan mij niet besteed, dan drink ik liever thee.
Het tweede deel van de Award verplichting is het doorgeven van het ding aan twee mensen. Dat klinkt heel makkelijk, maar de moeilijkheid hiervan is dat je hem aan zoveel mensen door kunt geven dat het moeilijk is te kiezen (je wilt niemand overslaan en je loopt het risico dat iemand hem dubbel krijgt).

De eerste award geef ik door aan mijn vriendin in België: Sommeke. Ik kan heel veel redenen verzinnen waarom, maar de belangrijkste heeft toch wel te maken met haar grenzeloze liefde voor haar poezen en dan vooral haar tandeloze Ukje.
De tweede geef ik aan Lynn, een Amerikaanse quiltster die ik erg bewonder vanwege de totale vrijheid waarmee zij werkt.
En nu maar hopen dat ze hem alletwee aannemen.

Today I received an email from Marjolijn, she has given  me the ´Versatile blogger award´. This award comes with two obligations. First, one has to mention seven things that haven´t been published on this blog yet.
 1. My first cat was called ´white cat`. He arrived on our doorstep one day looking gray because he was very dirty.
 2. My second cat was called ´Tweety´, after the cartoon bird because when he was a kitten his head was big and his body small.
 3. Both those cats lived in my parental home, together with me, my sister, my parents and a lot of other animals (guinea pigs, a rabbit, a tortoise, gerbils).
 4. Allthough I like animals a lot, I now just have Sifra, because there´s asthma in the family.
 5. I do not like coffee, I like tea.
 6. But I don´t like artificial flavors like forest fruits or pineapple, just regular flavors or citrus.
 7. My favorite beverage is grapefruit juice.
The next obligation that comes with this award is passing it on to two people. Of course I know lots more, so I just picked two.
The first one goes to Sommeke, my quilting friend from Belgium and a great cat lover. The second one I give to Lynn, an American quilter who I admire greatly for the free work she makes.

4 opmerkingen:

marjolijn zei

Gefeliciteerd ermee! Wat mij betreft heb je hem met je enthousiasme en het delen van je kennis "dik" verdiend.
groetjes, Marjolijn

Yvonne aka sommeke zei

Bedankt Margeeth! Ik maak er zo snel mogelijk werk van!

christina zei

Gefeliciteerd met jouw award. Wat mij betreft heb je em helemaal terecht gekregen. En die bloglink van lyn die kende ik nog niet, dus ook wat dat betreft weer wat geleerd.

Monique zei

Geefeliciteerd hoor! Het is je van harte gegund.

Leuk ook om weer wat wetenswaardigheidjes van je te mogen lezen.

Ook ik ken de link van Lynn nog niet, dus ga even een kijkje nemen!