dinsdag 7 september 2010

Hoezo niet duurder?

Hoogstwaarschijnlijk heb je het al eens gezien of gehoord, de reclames waarin de nieuwe OV-chipkaart wordt aangeprezen. Dat het zo handig is, dat je nooit meer een kaartje hoeft te kopen en dus ook nooit meer je trein zult missen (oh nee, heb je al eens achter iemand gestaan van wie de kaart niet werkt en die dus honderd keer piiiiieeeeeeppp, dat ding langs het apparaat staat te halen?) .

Nou reis ik tegenwoordig altijd met de Q-liner (een spitsbus) op en neer van Gorinchem naar Utrecht en die reis kun je op 3 manieren betalen.

1. Je kunt een gewoon kaartje kopen, dat kost 9,40 euro voor een retourtje:
2. Je kunt (nu nog) ook een strippenkaart gebruiken, dat zijn 8 zones en kost dus 9 strippen = 4,50 euro plus 1 euro spitstoeslag is 5,50 euro voor een enkele reis, retour dus 11 euro.

3. En, je kunt je OV-chipkaart gebruiken, dan kost een enkele reis je 6,68 euro, dus voor een retourtje ben je dan maar liefst 13,36 euro kwijt!


Dus, beste mensen van de OV-chipkaart, jullie kunnen nog zoveel reclame voor dat ding maken, deze dame stapt pas over als het echt niet anders kan! (en dan beweren 'ze' nog ijskoud dat het reizen niet duurder wordt door die chipkaart)

5 opmerkingen:

christina zei

hier valt dus echt geld te winnen.

Margeeth zei

Ja, een fat quarter per keer, om in quilttermen te blijven. Nou worden mijn reiskosten op zich betaald door mijn werkgever, dus geen FQ voor mij, maar ik wil mijn werkgever natuurlijk ook niet nodeloos op kosten jagen.

Ellen zei

Helemaal gelijk Margeeth!!!!!

Mary zei

met de trein heb je hetzelfde: met de OV-chipkaart betaal je 2x een enkele reis en ben de dus duurder uit dan een papieren retourtje, maar daar hebben ze wat op gevonden: per 1 januari worden de papieren reourkaartjes duurder zodat de prijs gelijk is !!! De voordelen heb ik ook nog niet gezien en koop dus nog steeds een "ouderwetse" abonnement !!

Marielle zei

Nou ja zeg, dat had ik nog niet eens gezien. Nu kunnen we van Leerdam naar Gorinchem de chipkaart nog niet gebruiken, maar dat gaan we dus ook nog niet doen. Alleen in de gewone bus wel, want als er een bus komt zonder apparaat mag je nu gratis mee :-)