vrijdag 17 september 2010

Batikken met soja was, twee verfbaden

Deze stoffen heb ik twee keer met was bewerkt en geverfd. Dit gaat op zich goed, maar je moet met het uitspoelen van de verf van het eerste verfbad wel heel voorzichtig doen, want anders laat de was van de eerste verfgang voortijdig los. En het is trouwens ook niet echt briljant om de emmertjes met verf en stof in de zon te zetten, het wordt dan behoorlijk warm en door het lage smeltpunt van de sojawas smelt de was dan toch een beetje.

Het leuke is, dat je achterstevoren werkt, de figuren die je het eerste aanbrengt na het uitspoelen natuurlijk op de voorgrond komen. Op zich logisch, maar als je de stof dan uitspoelt dan is het resultaat toch verrassend. DH was ook heel nieuwsgierig hoe dit nu uit zou pakken en zijn reactie was "hé, dat ziet er wel grappig uit".

And this are the fabric I batikked and dyed twice. If you want to do this you have to be really carefull when rinsing out the excess dye of the first dye bath in order not to damage the first layer of wax too much. It is also a good thing not to put your vats of fabric and dye in the sun, they get too hot, melting the wax a little. The fun part is that you work upside down, the motifs you apply first come in front. 

6 opmerkingen:

christina zei

fantastisch resultaat

Hannie de Beer zei

Een fantastisch resultaat Margeeth! De kleuren zijn nu veel sprekender. Wel een heel karwei geweest denk ik?

nellie S zei

Hoi Margeeth,

Wat is dit prachtig

Yvonne aka sommeke zei

Je hebt nu weer een voorraadje erg leuke lapjes!
Goe weekend Margeeth!

mia zei

Ziet er spannend uit, leuk werken is dat geweest, vervolg?
gr. mia

Nienke zei

Supermooi effect!