donderdag 2 september 2010

In plaats van een plastic tas

Toen ik twee weken terug naar Birmingham ging, had ik twee voornemens:
1. Niet te veel kopen en 2. Geen plastic tassen aannemen. Omdat ik toch wel wat dingen op mijn verlanglijstje had staan, had ik zo'n handig klein opvouwbaar nylontasje gekocht; waar het eerste boek dat ik kocht aan de onderkant dwars doorheen viel..... Tja, daar sta je dan met je goede voornemens.
Nou was er ook dit jaar weer een stand van "Morsbags" (ik heb daar al eens eerder over geblogd), waar je ter plekke van gerecyclede stoffen een tas in elkaar kon naaien en toen ik daar langs kwam met mijn boek onder de arm (ik ging dus géén plastic tassen aannemen) was er zowaar maar één wachtende voor me en heb ik in een minuut of vijf deze tas in elkaar gezet:

Het grappig was dat er vervolgens meerdere mensen aan me hebben gevraagd of ik de stof voor de tas met discharge had gemaakt, terwijl het dus gewoon één of ander oud stofje was.

Verder wil ik nog even 'reclame' maken voor een uitdaging die wordt georganiseerd door een quiltkennis. Dit keer geen uitdaging op het gebied van quilten, maar op het gebied van opruimen (ze is een personal organizer, vandaar). Ze had ergens gelezen over een Amerikaanse dame die in het jaar 2010 ook 2010 dingen (!) ging weggooien. Omdat in de laatste 4 maanden 2010 dingen weg werken misschien wat veel is, kun je als je aan haar uitdaging mee wil doen, kiezen of je 50, 150 of 250 dingen uit je huis wil verwijderen. Er staat niet bij dat je ze moet weggooien, dus ik neem aan dat verkopen, weggeven of naar de kringloop brengen ook wel goed zal zijn. Wel moeten het echt gebruiksvoorwerpen zijn (dus de lege wc rolletjes enzo tellen niet mee. Hoewel ik de laatste tijd natuurlijk enorm veel heb opgeruimd, heb ik me toch opgegeven voor 50 dingen, dat zou toch moeten lukken. Voor meer informatie kun je op het blog (post van woensdag 1 september) op haar site kijken.

Two weeks ago, when I went to Birmingham, I had two good intentions:
1. Not buying too much stuff and 2. don't accept any plastic bags. Because I had a wishlist of stuff I wanted to buy, I brought one of those tiny nylon foldable baggies with me, which the first book I bought fell right through. Duh!
Luckily there was a morsbag stand at the show, so I could make a new bag. It is in the picture. The funny thing is that a number of people have asked me whether I discharged the fabric myself, while it was just some recycled fabric (a curtain I guess).

4 opmerkingen:

Francisca R. zei

Goede voornemens! Heb je gezien dat ook tijdens het Textielweekend in Tilburg gerecyclede tassen worden gebruikt? Je kunt een lap van 40 x 90 insturen, waar zij dan een tas van maken.
Leuk dat je 'reclame' maakt voor de opruimuitdaging. Ik heb me opgegeven voor 250......

Hannie de Beer zei

Leuk,zo'n tasje,.Ook een leuk idee om een lap naar Tilburg te sturen.
Maar of ik nog 50 dingen uit mijn huis kan (wil) missen? Ik heb laatst nog een kofferbak vol naar de vlooienmarkt voor een goed doel gedaan! Ik ga er altijd van uit dat ik alleen maar dingen in huis ( wil) heb die ik ook gebruik!Anders kunnen we ons kont niet keren zoals dat hier in Brabant word gezegd!
Toch nog maar even goed rondkijken?

christina zei

ik kan daar best bewondering voor opbrengen als je zo principeel kunt blijven. En je houdt er ook nog een leuke tas aan over.

Unknown zei

Ik zou me daar ook eens voor op moeten geven, maar de dingen die ik eigenlijk kwijt wil uit de garage behoren allemaal tot mijn man zijn hobby, ha, ha. Misschien dat ik hem kan opgeven....