zondag 5 september 2010

Unity?

Dit is mijn quilt voor de abstract challenge van augustus, met als thema 'Unity' (éénheid):


Om de één of andere reden deed dit thema me aan vlaggen denken. De Amerikaanse vlag (het zijn per slot van rekening de 'United states of America'), de Engelse vlag die de 'union jack' wordt genoemd en de vlag van de Europese gemeenschap, de unie waarvan mijn land lid is en die toch ook bedoeld is om meer een éénheid van Europa te maken (ok, voornamelijk op economisch gebied, maar toch). Dus dat is mijn quiltje geworden.
Op de ondergrond die ik afgelopen woensdag liet zien heb ik eerst een stukje van een blauw sjaaltje dat ik ooit eens bij de kringloop kocht gelegd,


waarna ik er met vliesofix 12 gele sterren heb opgeplakt


en er de kaart van Europa overheen heb gequilt.
Het vraagteken achter het woord  'unity'  in de titel van dit blog is omdat ik zelf vind dat Europa helemaal geen eenheid is (en dan laat ik in het midden of ik dat goed of juist slecht vind, want dat is een politiek verhaal en hoort niet thuis op dit blog).

This is my abstract challenge quiltlet for august, the topic was unity. For some reason this topic made me think of flags. The american flag (I mean, it is the United States of America) or the the English flag the Union jack and the flag of the union my country belongs to, the European union. I put a piece of semi transparent fabric on top of the background I showed wednesday, then added twelve yellow starts and quilted the map op Europe on top of it. The question mark in the title of the quilt symbolizes the fact that it is questionable whether Europa actually is an unity.

1 opmerking:

nellie S zei

Hoi Margeeth,
Wat is dat mooi
Erg leuk bedacht
Jij weet het altijd het prachtig te bedenken en uit te werken