donderdag 9 september 2010

Stoffen spektakel en toch nog geverfd.

Gisteren was er weer stoffenspektakel in Gorinchem. Ik vind het altijd wel leuk om daar even te gaan kijken en nu het in dezelfde stad is waar ik woon en ik er dus niet voor hoef te reizen is het natuurlijk helemaal makkelijk om even langs te wippen (het is ooit ook wel een paar keer in Tiel geweest, maar liep nooit echt geweldig en toen er een keer na een hele dag gietende regen wel heel erg weinig was verkocht waren de verkopers dermate chagarijnig dat ze daar nooit meer wilden staan).
Geheel volgens verwachting waren er ook dit keer voornamelijk kramen met kledingstof, maar er waren twee kramen die ook quiltstof verkochten. Eén kraam met wat oudere officiele quiltstof vanaf 2 euro tm 10 euro per meter in verschillende gradaties van lelijkheid (ruwweg gezien was er een omgekeerd evenredig verband tussen lelijkheid en prijs, de stoffen van 2 euro waren echt gruwelijk) en een kraam met katoenen stof met frisse kleuren van 1.50 breed (geen officiele quiltstof dus, maar wel geschikt om mee te quilten).

Bij verschillende kramen zag ik gepatchte stof voor luie quiltsters:

Vierkantjes:

Ruiten:

en er stond ook een kraam met sjaals waarin twee crazy quilt lookalikes hingen:

Ik heb geen stof gekocht (had niks nodig en zag ook niets moois), wel 2,50 meter hobbs, een pakje naaimachine naalden en deze twee cactusvijgen bij de islamitische groentewinkel:


En toen ik thuis kwam scheen het zonnetje, dus kon ik mooi alsnog mijn batik lapjes in de verf zetten (in de zon warmt het lekker op en werkt de procion beter):


Yesterday I visited a fabric market in the town where I live. As expected they had a lot of fabric, mostly for making clothes but also some quilting fabrics. At several stands, I saw patched fabric (for lazy quilters) and one stand had two beautifull crazyquilt like shawls. I didn't buy any fabric (didn't need it and didn't see anything I fancied), just some cheap Hobbs, a packet of machine needles and two cactusfruits at the islamic grocery. When I returned home the sun was shining, so I got to put my batiks in the dye solutions after all.

6 opmerkingen:

Gina zei

Great fabrics.

Those Cactus fruit look really interesting, do you eat themraw or cook them.

Love and hugs Gina xxx

Margeeth zei

You eat them raw. They look better than they taste.

hannie zei

Hier is het stoffenspektakel altijd in het beursgebouw,dus geen last van regen.Vorige week was het hier maar ik heb besloten om niet te gaan.Niets nodig,en geen zin om kleding te naaien.
Je cactusvijgen zien er wel lekker en sappig uit!

Margeeth zei

Ik had lingerie ringetjes nodig (om aan kleine quiltjes te naaien zodat ze in een map kunnen) maar die hadden ze helaas niet.....

Monique zei

Ik dacht dat ze er alleen stofjes hadden, maar zie hier toch ook wel een heel erg leuke tas op de foto staan ;o)

Misschien toch maar eens een keer een kijkje gaan namen op dat spektakel. Twee en een halve euro voor stof is natuurlijk niet veel hé?

En om oven terug te komen op je antwoord op mijn blog: Ik zou in mijn hart het allerliefst de bio's nemen, maar aangezien we maar een krap budget hebben, is dat niet altijd mogelijk. Wel houden we er rekening mee door niet altijd vlees te eten. Een vleesloze of visdag staat ook geregeld in de agenda ;o)

Mooie dag!

Monique zei

By the way: misschien de ringetjes op de markt halen? Ik zou ook voor je willen kijken hoor. Stuur ik het gewoon naar je toe.