donderdag 14 januari 2010

Gezwicht

Nou had ik me toch zo voorgenomen om geen stof meer te verven voordat het huis was verkocht, ben ik toch weer gezwicht.....
Voor sneeuwverven. Ik had nog verf en witte stof én er lag sneeuw, dus ik kon deze gelegenheid eenvoudigweg niet aan me voorbij laten gaan. Erg he.
Bij sneeuwverven doe je eerst je, met zout en soda voorbehandelde, stof in een bak, daar doe je dan sneeuw op en bovenop de sneeuw doe je je verf. Ik heb ook gelezen dat je dit in een vergiet moet doen omdat de verf dan alleen maar door de stof loopt en het effect dan mooier is, maar wij hebben maar één vergiet en die is voor eten, niet voor verf, dus ik heb het maar gewoon in bakjes gedaan, ik zie wel hoe het uitvalt.


In deze pan zitten drie kleuren: iets rozigs waarvan ik niet weet wat het is (een sampletje van 'stof tot verven'), barnsteen en azuriet:

En in deze bakjes zit: rookkwarts (bruin), jaspis (oranje), aventurijn (groen), rozenkwarts (rood) en saffier (blauw). Dit zijn allemaal mengkleuren en dat zou een leuk effect moeten geven bij sneeuwverven.


Allthough I planned not to dye anymore until our house is sold, I succumbed to the temptations of snow dyeing. In the first picture I used three colours, pink, yellow and blue, in the second picture I used one colour per container, but they are mixed colours, a blue one, a red one, an orange one, a green one and a brown one.

6 opmerkingen:

hannie zei

Ben je toch gezwicht, voor het sneeuwverven? Leuk! In een bakje lukt ook wel, zo te zien op de blog van Wil. Ik ben reuze benieuwd!

simone zei

Maar dat mag toch, je had de stof al en de verf. Alleen de samenstelling van de produkten is anders maar in theorie is de hoeveelheid hetzelfde. Miisschien kun je zelfs wel wat zakjes weggooien waar verf in heeft gezeten.............

A3jana zei

oei, ik ben héél benieuwd hoe dit gaat worden. Ik durf er zelf nog steeds niet aan te beginnen, maar ik vind de resultaten altijd zó verrassend en mooi!!

Lynne zei

I've not heard of snow dyeing before.

christnina zei

Leuk he om te doen. Voor mij was het ook de eerste keer hoor. Ik heb het met het vergiet in het aanrecht gedaan. Niet vergeten het te verwarmen in de magnetron. Dan worden je kleuren mooier.
Ben benieuwd naar het resultaat.
Verven blijft ook een verslaving, dat is wel duidelijk, want zoals je zelf zegt: je bent weer gezwicht.

Yvonne aka sommeke zei

Het was gewoon HET moment nu! Wie weet wanneer we nog eens sneeuw krijgen. Goeie smoes toch?
(het ziet er nu meer uit naar jam met schimmel op ;-))