zaterdag 2 januari 2010

Moet hier nog een randje om?

Zie hier mijn blauwe sterrentop:

Ik was met deze quilt begonnen omdat ik vond dat ik teveel blauw in mijn stash had. Nu heb ik teveel van alles, behalve blauw.....
Ik had eigenlijk bedacht dat hij zo klaar was en was van plan om er, als hij gequilt is, een donkerblauwe bies om heen te zetten, maar nu twijfel ik toch of hij wil groot genoeg is, of dat ik ertoch nog een rand omheen moet zetten. Hij is 2.17 x 2.40 meter groot en hij ligt (voor de foto) op ons bed op de kale matrassen (dus zonder kussens en dekbed) maar dat is natuurlijk niet de normale situatie. Ik zou er eventueel nog een donkerblauw randje van 5 cm (de buitenste gepatchte rand is 7,5 cm) omheen kunnen zetten (en dan na het quilten dus die donkerblauwe bies).

I just finished sewing the top of my blue star quilt. Or, I thought I had finished it, because now I am in doubt whether or not to add a narrow dark blue border or just bind it with dark blue. What do you think?
I started this quilt because I had too much blue fabric. Now I have too much of everything, except blue.....

16 opmerkingen:

Birgitte aka Bietje zei

Waw, wat is de sterrenquilt mooi geworden. Jullie slapen dus niet onder een sterrenhemel, maar een sterrenquilt.
Ik kan op de foto niet goed zien hoeveel ruimte er is tussen de quilt en de grond. Ik zou het zonde vinden als de quilt te groot zou worden en op de grond hangt c.q. staat. Dan kan ie beter ietsjes boven de grond zweven, wordt ie ook minder snel vuil.

Lynn Cohen zei

Awesome quilt Marg. Truly beautiful and oh so much work gone into it as well.

Re my video, try pasting the link into your browser and see if that works. Thanks and let me know please.

Suus zei

Hij is prachtig Margreeth, je moet er alleen nog wel een dekbed bij denken dat vergt ook ruimte, waardoor hij kleiner word. Ik zou dus eerst even een dekbed eronder leggen dan heb je een beter beeld.Weet je al hoe je `m gaat door quilten? Veel succes.

Aart zei

Ik zou er wel een rand van 5 cm omheen maken, met dekbed eronder en kussens komt de quilt hoger te liggen. Zeker als jullie onder het dekbed liggen, de quilt kan beter te groot zijn dan te klein, want daar ga je je aan ergeren.

Marloes zei

wow margeeth, hij is prachtig geworden. Maar ook ik zou het nog eens bekijken met dekbed eronder.

Jantine zei

Oh Margeeth, wat heb je de sterren mooi aan elkaar gezet! Zelf ontworpen of een patroon. Ik begrijp je dilemma. Met deze rand is de quilt eigenlijk gewoon af, alleen een donkerblauwe bies zou schitterend zijn. Een blauwe rand zou ik zonde vinden, maar ik kan niet beoordelen of hij dan groot genoeg is. Zul je toch moeten meten met kussens en dekens en al!

Quilter Kathy zei

What a great sampler quilt! I hope to have something similar in pinks by the end of the year!

wilma zei

prachtig geworden Margeeth.
Hij kan zo op de algemene tentoonstelling hangen.
Groet

nadia zei

Mooie quilt Margeeth, heerlijk dat blauw!! Heb je de sterren met de hand of met de machine aan elkaar gezet? En tja, ik kan alleen maar net als mijn voorgangers aanraden om er gewooon onder te gaan liggen en dan meten....

Hannie de Beer zei

Hij ziet er prachtig uit Margeeth!Echt een pronkstuk voor de slaapkamer. Misschien zoals je zelf al had gedacht,een smal randje erbij ? Met kussens en dekbed,heb je net een grotere afmeting nodig?

nellie S zei

Het is niet leuk als er iets van een dekbed er onder uit komt
dat doet je hele mooie werk teniet
zonder van je werk

Anoniem zei

Ooohh, wat is deze sterren quilt mooi geworden.zou ook eerst even kijken met dekbed eronder.vind hem zo ook erg mooi!

gr.Gerrie

Marion zei

Nog een randje eraan maken en deze met dezelfde kleur de bies eraan zetten. Ga jij het zelf doorquiltten of laat je het doen?

Guusje, zei

Hij is prachtig geworden en ik zou ook nog even kijken met dekbed erondr alhoewel ik het ook wel mooi vind als je er als afsluiting nog een rand omheen doet en een bies.

Annelies zei

Hij ziet er erg mooi uit Margeeth.
Ik zou voor een extra blauw randje gaan.

Chloe zei

This is beautiful. I think the blue binding will be enough, but I am perhaps lazy!