zaterdag 18 december 2010

Sneeuw!

Het sneeuwt weer. Afgezien van mooie plaatjes,levert het ook een hoop overlast op in het verkeer. Ik moest gisteren uit Utrecht komen en heb echt héél véél geluk gehad. Ik was al wat eerder weggegaan om de grootste drukte voor te zijn en dat was maar goed ook. Normaal ga ik altijd met de bus, maar op de website van Arriva stond (toen nog) dat de bussen wel weer reden maar door drukte niet volgens dienstregeling, dus in eerste instantie ben ik gewoon naar het busstation gegaan. Toen ik daar ongeveer twintig minuten had staan wachten en er nog geen enkele bus was langsgekomen had ik bedacht dat dat een heilloze onderneming was (wat ook bleek te kloppen toen ik eenmaal thuis nog een keer op de site van Arriva keek stond er dat de bussen naar Utrecht niet reden wegens enorme drukte) en ben ik tegen beter weten in toch maar terug naar het station gelopen. Er reed maar een heel klein gedeelte van de normale dienstregeling, maar zowaar wel elk halfuur een stoptrein naar Tiel. Nou moest ik op zich natuurlijk naar Gorinchem en niet naar Tiel, maar de trein naar Tiel gaat via Geldermalsen en vanaf daar kun je met de bus en de trein naar Gorinchem en In tegenstelling tot Utrecht is Geldermalsen wel binnendoor bereikbaar per trein, dus desnoods had DH me daar nog kunnen oppikken. De eerste trein was stampvol, daar kon echt niemand meer bij, maar na nog een halfuur wachten heb ik me wel net aan in trein nummer 2 kunnen persen en zijn we met enige vertraging maar zonder problemen nog in Geldermalsen gekomen ook. Daar stond ook weer een grote menigte op het perron, maar gelukkig (voor mij dan, niet voor hen) was dit voor de trein naar Utrecht. Wonder boven wonder reed de Merwedelingelijn gewoon volgens dienstregeling, dus kon ik de trein  naar Gorinchem nemen, waar ik om half zes aankwam. Toen moest ik alleen nog naar huis lopen, dat was een half uur en was ik om zes uur thuis. Als je bedenkt dat ik normaal ook tussen ongeveer kwart voor zes en zes uur thuis ben en dat ik om half vier ipv half vijf naar huis was gegaan, was dat een vertraging van maar een uurtje. En als je dan bedenkt dat op de radio werd gezegd dat er "niks of niemand Utrecht meer in of uit kwam" heb ik dus heel erg veel geluk gehad, dat ik überhaupt thuis ben gekomen en dan ook nog eens redelijk vlot.

Natuurlijk zitten er ook positieve kanten aan de sneeuw. De wereld ziet er gelijk veel mooier uit én ik kan weer verder met mijn sneeuwverf experimenten (toch fijn dat ik nieuwe stof had besteld).It has been snowing again, quite heavily. This caused an enormous chaos in trafic, I was happy to get home from work at all. I do not like snow very much, but I do like snowdyeing, so this morning I started four more snowdyeing experiments.

6 opmerkingen:

Klaske zei

Jij hebt geluk, hier ligt nog niet eens 1 centimeter. Ik heb alles opgeborgen, en al sneeuwt het hier een meter het komt eerst niet weer op de proppen.Fijn weekend

Ellen zei

Positief over de NS ,fijn om te lezen.

Gr Ellen

http://ellen-quilt-ellen.blogspot.com/

hannie zei

Ja, je bekijkt het gelukkig positief,maar wat een toestand om thuis te komen! Ik dacht aan je, toen ik gisteren die chaos op de wegen zag. Hier viel het best mee. Wij krijgen volgens het weerbericht,morgen de volle laag?
Nu intussen maar genieten van je sneeuwpotten! Weer een verrassing wat er uit komt?

Hetty zei

Hoi Margeeth,

Met het reizen heb je idd. mazzel gehad. Als je dan weer thuis bent is alle leed snel weer vergeten!
Sneeuwverven wil ik ook steeds, maar er is nog zoveel te doen! De kerstboom staan nog niet eens!!!!! Hopelijk komt er af en toe meer sneeuw deze winter.

SzycieUli / UlaSewing zei

your christmas quilt is incredible! i vote for you on quiltinggallery:)

Lynn Cohen zei

looking forward to your snow dyed fabrics and what you turn them into. happy holidays!