zondag 19 december 2010

Mislukt?

Strikt genomen is dit quiltje:

eigenlijk mislukt.

Het is een quiltje dat ik maakte voor de groep ARTfor12, met als thema "Genen".
In de "quilt & zo" zag ik een miniworkshop over papierlaminatie, het leek me wel een goed idee om hier iets mee te doen voor deze quilt.
Ik ben begonnen met het maken van de achtergrond, een versneden ninepatch. Eerst heb ik drie ninepatches gemaakt,


die twee keer doormidden gesneden


en als versneden ninepatches plus nog een extra rand van de overgebleven stukjes weer aan elkaar genaaid.


Toen heb ik de krant gepakt en heb uit de koppen steeds de letters D, N en A geknipt (DH, toen hij de verknipte krant zag "goh., heb je een dreigbrief geschreven?")


de uitgeknipte letters heb ik met gelmedium ingesmeerd en (op de kop en achterstevoren) op een stuk witte organza geplakt, laten drogen en (tussen bakpapier) aan beide kanten gestreken. Daarna heb ik het organza tien minuten laten weken in een emmer water (allemaal volgens voorschrift in de miniworkshop) en het was de bedoeling dat ik daarna het overtollige papier er vanaf zou wrijven, zodat alleen de letters en een heel dun laagje papier zouden overblijven. Helaas was ik er snel achter dat ik alles er vanaf zou wrijven, dus toen heb ik het maar met papier en al op de achtergrond gelegd, er een vulling en achterkantje achter gelegd en het geheel doorgequilt en van een rand voorzien. Op zich vind ik hem wel grappig geworden, hoewel niet helemaal hoe ik hem in mijn hoofd had, ik twijfel nog of ik deze op de ARTfor12 site ga plaatsen of een nieuwe versie ga maken (die dan waarschijnlijk uiteindelijk minder mooi is, het zal niet de eerste keer zijn dat dat gebeurt).

I made this quiltlet for ARTfor12, the challengetheme was "genes". I did a hidden ninepatch for the background. I wanted to do the letters by paper lamination, but somehow this didn't work, not just the excess paper but all of it threatened to come off, so I ended up just putting the lot on it, paper and all and quilting right through it.

3 opmerkingen:

Petra zei

Al is het niet geworden wat je in je hoofd had, ik vind het resultaat erg leuk en grappig geworden. Fijne zondag, Petra

Mary zei

ach ja, die versneden ninepatch weet wat ..... blijft een leuk patroon ..
Maar het uiteindelijke resultaat mag er zeker zijn (en ik ken het "probleem" van de letters)
goed om een keer rode letters te gebtuiken !

Hannie de Beer zei

Zoals ik lees heb je het proces goed gedaan, behalve tussen bakpapier strijken voor je het laat weken? Zo deden we het bij een workshop. Maar dit is nog niet zo gek hoor! Als ik jou was zou ik het gewoon zo laten!