zaterdag 4 december 2010

Sinterklaas gevierd en piercing rays

Zo, de pakjesmiddag gisteren hebben we ook weer achter de rug. De kinderen van mijn vriendin met wie we het vierden gingen dit weekend naar hun vader, dus hebben we het maar iets eerder dan 5 december gevierd. Op zich ook helemaal geen slecht idee, want nu kunnen de kinderen dit weekend nog lekker met het gekregen speelgoed spelen en hoeven ze niet gelijk al de volgende dag weer naar school. Normaal maak ik altijd foto's van de surprises, maar die kinderen van mijn vriendin hadden niet erg veel geduld (en dan druk ik me nog heel gematigd uit), dus dat is er dit jaar niet van gekomen. Oudste kreeg een grabbelton, jongste een groot kasteel (waar weer een legokasteel in zat), mijn vriendin een grabbeldoos met dubbele bodem, haar jongste kreeg die slang van gisteren en voor haar oudste had mijn oudste een boot in elkaar geknutseld; DH kreeg een hamer, jongste had die gemaakt maar kon het niet alleen, dus had hij DH gevraagd om te helpen (bij zijn eigen surprise) en ik kreeg een soort papyrus rol (met een boek er in). DH had het quilthuisje van vorig jaar ook (eindelijk) afgelakt en dat ook maar weer ingepakt, met een grappig gedicht erbij dat het leven soms te druk kan zijn. 

Het boek dat ik heb gekregen is trouwens dit boek. Ik had dit boek al een hele tijd op mijn verlanglijstje staan, had het dus maar op mijn lootje voor Sinterklaas gezet en het ook gekregen (erg veel meer stond er niet op, dus dat hielp). Ik heb het gisteravond even snel doorgebladerd en het ziet er erg mooi uit.
Het was erg gezellig, het enige minpuntje was dat de "nerfgun" (één of ander plastic gevaarte waar je een soort stompe pijltjes mee kunt afschieten) dat de oudste van mijn vriendin had gekregen al gelijk stuk ging, terwijl het notabene gewoon op de tafel lag.... Kwalitatief uitermate teleurstellend dus. Gelukkig (of jammer genoeg volgens mijn vriendin) kon mijn echtgenoot hem nog repareren.

Onder het motto "nu-sneeuwt-het-en-je-weet-niet-of-het-nog-meer-gaat-sneeuwen-deze-winter-dus-moet-je-er-gebruik-van-maken" ben ik ook nog druk met sneeuwverven én ik heb nog een blokje voor de Dear Jane gemaakt, h-11 piercing rays:

Yesterday afternoon we celebrated an early Sinterklaas. Usually I take pictures of all gifts for on the blog, but my friends children with whom we celebrated it had very little patience, so I just did not have time for it. Everybody had a good time and was pleased with their gifts, the only dissonance was that one of the gifts (a terrible plastic gun) broke right away, luckily DH could fix it. The gift I received was the book in the picture, I like it very much.
Because we still have snow and don't know whether we will get more snow this winter when it has melted I am still snow dyeing. And I also made this block for Dear Jane, h11, piercing rays.

2 opmerkingen:

hannie zei

Je hebt in ieder geval een mooi boek gekregen! Ik had het ook al eens ergens gezien en ingekeken.Jammer van de foto's,want ik was erg benieuwd naar de surprises. Wat bedoel je met niet veel millieu!

Jantine zei

Wat een lol, vader die helpt met zijn eigen surprise. Was het ook gezellig???