dinsdag 29 maart 2011

Tas van batikstof

Dat kaarten maken is wel leuk, maar als je een berg stoffen wilt verwerken schiet het echt niet op en het is nog zonde van de grotere stukken ook, dus ben ik maar overgegaan op plan B: het maken van een aantal tassen.
Dit is de eerste, gemaakt van de batikstoffen die ik bij quilten speciaal had gebatikt en die, doordat ze niet met procion maar met acrylverf zijn geverfd, nooit meer echt soepel zijn geworden en ik dus niet in een quilt wilde gebruiken.

De voorkant:

De achterkant:

De (gevoerde) binnenkant:

De tas is 29 bij 31 cm, nét iets kleiner dan zo'n linnen tasje dus.

I like making fibercards, but when you want to make a dent in a mountain of fabrics, it just goes to slow and it is a waste of the bigger pieces, so I continued with plan B: making a couple of bags.

This is the first one, made of the batiks I did at a using paint instead of dye, making them quite stiff, too stiff to use in a quilt. It is lined and measures 29 x 31 cm.

4 opmerkingen:

christina zei

Wat moet dat een heerlijk gevoel zijn om je eigen gebatikte stof zo mooi te kunnen verwerken.

Hannie de Beer zei

Een geweldig idee, om er zo'n mooie tas van te maken. Anders liggen die lappen toch maar in de kast.of in de map? En inderdaad, met acrylverf blijft het stug. voor zo'n tasje niet erg?
Bij mij zitten ze nog allemaal in de map van de cursus!

Anoniem zei

Leuk die tassen met jouw gebatikte stof. Door de stugheid blijft hij in model.
Marjo

Anoniem zei

Zo mooi, dat batikstof.