dinsdag 8 maart 2011

Pannenkoeken bakken

Deze week heeft oudste dus voorjaarsvakantie. Twee weken na jongste en één week nadat de middelbare scholen hier vakantie hadden (want dat was ook nog eens verschillend....). Het gevolg hiervan is dat hij dus niemand heeft om mee te spelen, hij verveelt zich (nog) niet, maar daar is wel enige input van mij bij nodig (sorry dames en heren van de regering die vinden dat moeders meer aan de economie bij moeten dragen door full- ipv parttime te werken, deze moeder is dit jaar meer dan 20 weken bezig met het opvangen en bezighouden van haar kinderen die elke keer verschillende vakanties hebben). Nou zit hij sinds de kerstvakantie (die overigens wel gelijk viel met die van zijn broer, halleluja) op een school waar ze ook kookles hebben en één van de gerechten die ze hebben leren maken is natuurlijk pannenkoeken en dat wilde hij thuis ook wel eens maken.
Dat vond ik wel een goed idee, dus dat mocht hij van mij doen:


Hij moest er wel even inkomen, de eerste pannenkoeken waren een beetje bleekjes nog half rauw (die heb ik tijdens het eten nog even na-gebakken), maar de laatste pannenkoeken waren prima te eten best wel lekker.

This is my twelve year old, who had learned to bake pancakes at school and was demonstrating this at home (his school is closed for holidays). It took some practice, but he managed to make quite nice pancakes in the end.

7 opmerkingen:

Aart zei

Hij zal trots zijn geweest! Straks, over veel jaren, als hij op zichzelf gaat wonen, kan hij zich tenminste in leven houden. De ene dag pannekoeken met stroop, de volgende dag met kaas en de dag daarop met vleesragout uit blik. Dan kan jij ook weer gerust zijn;-)
http://quiltaart.blogspot.com

Hannie de Beer zei

Een goed initatief kookles op school! Kunnen ze zich zoals Aart zegt in leven houden,als ze op zichzelf wonen! Maar wel lekker toch, een zoon in de keuken!

Jantine zei

Mmm dat zal dubbel lekker hebben gesmaakt. Hopeloos hè, die vakanties... vooral in combinatie met werken...

marjolijn zei

Ach toch leuk hoe zo'n joch hiermee bezig is. En gelukkig kan mams daarna de keuken weer een lekker grote sopbeurt geven (tenminste, dat is mijn eigen ervaring). En toch is het genieten van de pannenkoeken.

Lynn Cohen zei

Wonderful collage, and glad he can share at home what he is learning at school. Bravo!!!

conny's quilts en creaties zei

Wat onhandig zeg van die vakanties, maar jullie maken er zo wel wat van samen. Heerlijke pannenkoeken. Misschien is het bakken van zandkoekjes ook wel wat (deden mijn kinderen vaak).....???

Marielle zei

Naar welke school is hij gegaan?
Onze dochter gaat ook van het Camphusianum af, we kiezen gelijk voor een niveau lager want ze zou het wel kunnen, maar alles wat erbij komt kijken op emotioneel en sociaal gebied zorgt ervoor dat ze het niet bol kan werken