maandag 7 maart 2011

Een bakje op mijn blog?


Nee, ik ben niet aangestoken door Wietske, die allemaal bakjes die had gekocht om systematisch kleurenreeksen te gaan verven, ik ben alvast bezig met het treffen van voorbereidingen  voor het quiltweekend. Zoals ik al schreef ben ik van plan om dan de randen (een randje van 1 cm, de sterrenranden en de buitenste rand) aan mijn Sylvia's Bridal Sampler te zetten en die heb ik gistermorgen zitten opmeten, aftekenen en knippen (wat niet bepaald mijn favoriete werkje is). Het doosje is een stapelbaar vleeswarenbakje, ongetwijfeld  heel handig voor vleeswaren, maar dus ook heel handig om al die randen in te bewaren.....


Ik heb trouwens nog wel iets gekocht voor stofverven; een tweedehands magnetron. De experimenten met de sneeuwverf-lapjes waren zo goed bevallen dat ik nog wel vaker gebruik wil gaan maken van zo'n ding en ondanks het feit dat iedereen zegt dat het geen kwaad kan om je 'gewone' magnetron hiervoor te gebruiken zolang je er maar een goed dichtgeknoopt plastic zakje omheen doet, vond ik het toch niet zo'n fris idee, vooral ook omdat we een combimagnetron hebben die we dus ook gebruiken als oven. Dus nu heb ik een eenvoudige magnetron in de schuur staan en kan ik die gebruiken. Met als bijkomend voordeel dat ik ook kan verven als het buiten niet bloedheet is en, als het goed is, ook geen last meer heb van te licht uitvallende turquoisen omdat het toch minder warm was dan ik verwacht had.

I finally started the preparations for the quiltweekend that I will be going to in ten days time. I plan to put the borders on Sylvia's Bridal Sampler and to be able to do this, I had to measure and cut them at home (this is a task that takes full concentration, so is not suitable for doing at a retreat. It took me all morning.

3 opmerkingen:

Aart zei

Een goede gedachte om een eigen magnetron te kopen, tweedehands zijn er genoeg te koop.
Ik riskeer mijn magnetron in de keuken ook niet.
http://quiltaart.blogspot.com

Hannie de Beer zei

Een goed idee, om een tweedehands magnetron te kopen! Ik heb mijn "losse" magnetron van ons vorige huis meegenomen,en gebruik die ervoor,en de inbouw voor het eten!
En ook een goed idee om een vleeswaren bakje te gebruiken voor de randen en blokjes.
Een fijn quiltweekend!

Nienke zei

Prima investering lijkt mij, veel plezier!