dinsdag 21 april 2009

Hagedis


Dit quiltje maakte ik voor de groep ARTfor12. Het is mijn interpretatie van het thema "hagedis": de huid van een hagedis bij de hals. De schubben zijn van tyvek, die ik met acrylverf groen heb geverfd. Ik heb ze op zwarte suedine (?)gelegd, er een stuk donkergroene tule overheen gelegd en ze vast gemeanderd. De tule heb ik daarna gedeeltelijk weggeknipt. Ik was eigenlijk van plan om de rand af te werken door hem naar achteren om te vouwen, maar dat ging niet goed met tyvek, dus heb ik er een zwart biesje omheen gezet, dat ik daarna met acrylverf heb gekleurd om het patroon tot de rand te laten doorlopen.
.
This quilt was made for the group ARTfor12. It is my interpretation of the theme "lizard"; a lizardskin at the neck. The scales are made of tyvek which I painted using acrylic paint. I put them on black fabric, added a layer of dark green tulle, quilted it and removed part of the tulle. I planned to finish the edge by flipping it backward, but this didn't work because of the tyvek, so I used a black binding instead, which I then painted with acrylic paint in order to have the pattern continue in the edge.

9 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Buitengewoon goed getroffen Margeeth! Die "huid" van de hagedis. Een heel mooie benadering van het thema! Ik zou het graag eens van dichterbij willen zien?

Ellen zei

Ik vind het erg geslaagd !!!!!

Cobi zei

ik heb er iedere keer weer bewondering voor hoe jij een thema weet te interpreteren. en dan ook schitterend weet uit te voeren. petje af!

Mary zei

Dit ziet er weer geweldig uit !

Sandra zei

Mooi geworden Margeeth, echte schubben zo.

Corinne Zambeek - van Hasselt zei

Fantastisch

Lynn Cohen zei

I wish I could read the other responses here. This is such an interesting process. It looks great too!

Vivian zei

Wonderful texture, very much like a lizard skin!

a3devries zei

Heel erg mooi ,Margeeth!
Ik kan me voorstellen dat er ook echt een reptielachtige glans over ligt.