vrijdag 17 april 2009

Zonne-'allergie'


Ja hoor, het is weer zo ver, het eerste mooie weer van het jaar en hoe voorzichtig ik ook ben geweest, heb ik toch weer met een flink aantal kleine, irritant jeukende bultjes op mijn armen en benen. Het resultaat van de eerste blootstelling aan de zon. Dit verschijnsel wordt zonne-'allergie' genoemd, maar een allergie is het natuurlijk niet want in de loop van het voorjaar 'went' mijn huid aan de zon en gaat het over. Vroeger smeerde ik me dan helemaal vol met zonnebrand factor tig, maar ik had niet het idee dat dat nu echt hielp en toen ik ergens las dat het door de stoffen in die zonnebrand zelfs erger kan worden, ben ik daar maar mee gestopt. Nu is het gewoon een kwestie van langzaam aan de zon wennen en als er toch bultjes verschijnen de huid bedekken en zoveel mogelijk uit de zon blijven. Ondanks de sociale druk van 'het is zulk mooi weer, daar moet je wel gebruik van maken, ga lekker fietsen/wandelen/in de zon zitten' en natuurlijk tussen de behoeften van de kinderen door, die toch wel gewoon naar tekenles, zwemmen, muziekles en vriendjes willen, ook als de zon schijnt. Gelukkig heb ik het niet zo erg, de foto's die je soms ziet, brrrr. En vandaag is het heerlijk weer voor mij, het regent zelfs.
.
Het quiltje is mijn abstract challenge van juli 2006, het thema was toen zon en daar wist ik natuurlijk gelijk iets mee te maken.
.
Oh no, it's happening again. The first warm weather of the year and allthough I have been very carefull, quite an amount of annoyingly itchy little bumps have appeared on my arms and legs. Solar 'allergy', which of course is not an allergy at all but just a reaction of the skin to the first exposure to the sun, which reaction will pass. I used to put a lot of sunscreen on but that only made it worse, so now I am just really carefull and stay inside when the bumps appear (you cannot stay inside for ever, so I have to let my skin get used to the sun by exposing it little by little). Luckily I only have this mildly.

The little quilt is my abstract challenge of july 2006, the topic was sun and I knew what to do right away.


2 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Een "zinderend" zonnig quiltje! Wel vervelend,dat je moet wennen aan de zon. Ik zie het in mijn omgeving meer. Zelf ben ik net als jij geen "zonaanbidder" Ik moet er niet aan denken,dat het straks 30graden wordt? Wij quilters hebben liever een wat gematigde temperatuur. zodat we lekker bezig kunnen blijven!

Yvonne aka sommeke zei

Een warme quilt!
We hebben wat gemeen Margeeth! Ik krijg ook van die jeukende bultjes als m'n witte vel de zon heeft gezien. Voor mij dus ook geen zonnebaden maar dat vind ik niet eens zo erg.
Goe weekend!