woensdag 15 april 2009

Hoe meer ruimte, hoe meer troep?

Was ik gisteren nét lekker bezig om die top van 60x95 door te quilten, viel de stroom ineens uit. En dan niet even, maar echt een paar uur. Dus de naaimachine deed het niet meer en de computer niet en het strijkijzer ook al niet. De waterkoker deed het natuurlijk ook niet, maar gelukkig hadden we de fluitketel nooit weggedaan en kon ik nog wel een kopje thee maken. Van de weeromstuit ben ik maar gaan opruimen en de overbodige troep die je dan tegenkomt, dat hou je niet voor mogelijk, in die twee uur dat de stroom eraf was heb ik een vuilniszak gevuld met rotzooi en een doos met oud papier. Verschrikkelijk.
Volgens mij is er een rechtevenredig verband tussen de hoeveelheid ruimte die je hebt en de hoeveelheid troep die je bewaart, hoe meer ruimte je hebt, hoe meer plek je hebt om dingen te bewaren die je misschien ooit nog eens kan gebruiken en hoe meer troep je dus accumuleert. DH wil graag naar een groter huis verhuizen omdat we de spullen niet meer kwijt kunnen, ik denk eerlijk gezegd dat dat helemaal niet zal helpen, dat we dan gewoon meer verzamelen totdat we er weer uitpuilen. Het zou waarschijnlijk veel beter werken (en sneller en goedkoper) om eens een keer rücksichtloos op te ruimen. Alleen dan moet je wel kunnen kiezen welke dingen je wil houden en welke je weg wil gooien en dat is nu juist het probleem, als je iets weggooit dan kun je er op wachten dat je de volgende dag iets bedenkt waarvoor het nu precies goed was geweest om het voor te gebruiken.

Het quiltje hieronder is een abstract challenge, van juni 2006 en gaat over niet kunnen kiezen, het thema voor die maand was "choice":
Het zijn verschillende traditionele quiltblokken, toen ik het maakte wilde ik graag eens een tweepersoonsquilt maken voor op ons bed, maar kon niet kiezen welk blok ik dan zou gaan gebruiken (ik heb nog steeds geen quilt op mijn bed.....).

Yesterday I was quite happily quilting along on the last top I made, when the power went out for a couple of hours. Because I could not sew, iron or internet, I started cleaning. It is amazing what a lot of junk people collect, in those two hours that I had no electrical power I managed to fill a big trash bag full of junk and a box full of paper. DH wants to move to a bigger house because this one is to small, I think that will not help at all, we will just collect more stuff untill the bigger house is to small as well.

3 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Wel lastig zeg,als de stroom een paar uur uitvalt! Dan merk je pas,hoe we gewend zijn ,dat alles werkt.Goed idee,om te gaan ruimen! Wij zijn 5 jaar geleden kleiner gaan wonen. Maar nu moet ik oppassen dat we weer niet dichtgroeien! Dus regelmatig moet ik keuzes maken,en dan kom je later tot de ontdekking dat je het toch "nodig" hebt. Omdat ik redelijk ordelijk ben,kan er heel veel in m'n kasten gelukkig! Maar de stroomstoring heeft toch een goede kant: We kunnen nu je leuke quiltje bekijken. Wie weet komt er nu ook een grote? En vandaag weer fijn achter de naaimachine!

Marion zei

Ik ken het altijd teveel rotzooi, ik kan gelukkig goed opruimen, maar mijn container is altijd te snel vol.Sinds het overlijden van mijn ouders heb ik geleerd om op te ruimen, anders blijven onze kinderen met mijn rotzooi zitten.

simone zei

Ik weet het: een groter huis betekent veel meer troep. Wij zijn 1 keer naar een groter huis verhuisd maar ook hier staat het helemaal vol. We kunnen ook alles gebruiken, is het niet vandaag dan misschien toch volgende week, maand of jaar.
Ik verdoe ook te veel tijd met zoeken, maar zal ik ooit nog geordend worden..............