donderdag 13 november 2008

Structuur-borduur

Vorige week zaterdag liet ik een collage zien, die ik voor quilten speciaal had gemaakt. Aan deze collage zat nog een vervolgopdracht vast, namelijk: "maak een patchwork van de lapjes die je in de kleuren van de foto hebt geverfd en ga daar de collage op borduren". Dit zijn is het patchwork dat ik heb gemaakt van mijn geverfde lapjes:
.
En dit is het borduurwerk dat ik er, geinspireerd door de collage, heb opgemaakt:

Ook dit is nog geen eindprodukt, er moet nog een rand om en ik wil er nog een batting en achterkant achter doen en het een klein beetje quilten, maar dat kan pas als ik heb bedacht wat voor kleur die rand dan moet zijn.
.
Last saturday I showed a collage, made for 'quilten special'. Like I said then, this was not a finished product. I had to use this collage as a starting point for some free embroidery (hand and machine) using the fabrics I had dyed in the colors of a picture as background. On the first picture you can see the background, on the second picture is the embroidery. It is not finished yet, I want to add a border and do a little quilting, when I decide what color I will use for this border.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Margeeth! Dit is toch he-le-maal fan-tas-tisch? Wat een schitterend effect geeft zo'n collage aan je borduurwerk!!!

Anoniem zei

weer mooi gemaakt waar haal je toch de tijd om dit allemaal te doen
grt marleen

Anoniem zei

Margeeth

awesome work as always .. that looks wonderful!!

grace

Anoniem zei

Een heel mooi resultaat! Zonder rand kan natuurlijk ook heel mooi zijn. Leuk, om je vorderingen van QS te volgen!
Hannie