vrijdag 21 november 2008

Confettibom

Heb niet zoveel om te laten zien, gisteren heb ik de hele dag gewerkt, dus weinig kunnen quilten. Woensdagmiddag had ik de kinderen naar tekenles gebracht en wilde tussendoor even naar de bibliotheek. Zet mijn fiets neer en loop naar binnen, merk dat ik mijn fiets niet op slot had gezet en loop snel terug. Ja hoor, fiets weg. Binnen een minuut. Ik heb de rest van het uur dat de kinderen tekenles hadden besteed aan het op plaatsen waar veel fietsen staan kijken of mijn fiets er toevallig stond (je weet nooit hoe dom mensen zijn), maar helaas. (Wat ik had gedaan als ik de fiets wel had gezien? Snel een kettingslot gekocht bij de dichtsbijzijnde winkel, fiets ergens aan vastgezet en de politie gebeld, konden die het uitzoeken).
Toen teruggelopen naar de tekenles van de kinderen, kinderen opgehaald, met de kinderen weer de stad in gelopen om de cadeautjes voor het lootjes trekken op school en thuis te kopen (was beloofd en wat je beloofd moet je doen), naar de brillenwinkel om bril van jongste weer in elkaar te laten solderen. Tijdens de droogtijd van de lak (want dat was natuurlijk helemaal weggebrand) een ijsje gehaald, bril opgehaald, naar huis gelopen, thuis met zijn allen een mandarijntje gegeten en thee gedronken. Alvast de soep en de soepballetjes gemaakt voor gisteren, gekookt, gegeten en afgewassen. Totaal uitgeteld voor de tv neergeploft.
Na dit hele verhaal is het denk ik wel duidelijk dat ik vanaf woensdagmiddag niet veel tijd heb gehad om te quilten, daarom maar een foto van een oudere quilt:

Confettiebom.
2004; 40 x 40 cm; gemaakt voor de tentoonstelling van miniatuurquilts van het quiltersgilde, Hoeven Noord Brabant, met als thema "Carnaval".

Bij deze quilt hoort nog een grappig verhaal, op het kantoor van het quiltersgilde in Nijkerk hangt zo'n zelfmaak kalender, zo eentje met alleen maar de dagen van de maand en een groot wit vlak dat je zelf kunt invullen. En op die kalender zijn allemaal foto's van quilts geplakt, waaronder dus ook deze. Dus elke keer als ik naar quilten speciaal ga, zie ik die foto (ze zijn daar niet echt heel fanatiek met het up to date houden van de kalenders).

Cheerfull explosion
2004; 16" x 16", made for exhition of miniature quilts of the dutch quiltersguild. The theme was Mardi Grass.

I did not have much time for quilting the last days. Yesterday I worked and the day before yesterday my bike got stolen. This meant I had to do the Sinterklaas shopping with the kids for their schools on foot and had to walk home. This took up a lot of time, so when I finally got home, there was no time left for quilting.

7 opmerkingen:

Corinne Zambeek - van Hasselt zei

Mooie quilt geworden, heel erg leuk, je kan de inspiratie echt overal vandaan halen.
Groetjes van Corinne

Annelies zei

Ja, soms (vaak) vliegen dagen voorbij.
Een erg mooie quilt Margeeth. Leuk dat je de binding aan het midden heb aangepast.

Anoniem zei

Ben je wel bij de politie geweest om je gestolen fiets aan te geven? Je weet nooit.. maar ik kreeg indertijd die van mij weer terug (die stond wel op slot en dat houdt ze ook niet tegen)

Anoniem zei

Het is soms net of je alle dingen tegelijk gebeuren. En dan natuurlijk de minst leuke! Maar je fiets weg is erg! Enkele weken geleden gebeurde hier hetzelfde met de fiets van mijn man. 2 weken oud. Gelukkig verzekerd! Het is wel balen hé! Toch maar hopen op betere dagen? Maar je quilt is mooi!
Groeten Hannie

Margeeth zei

Mijn fiets was niet verzekerd. Was maar goed ook, want die verzekeringen lopen allemaal maar vijf jaar en mijn fiets was in augustus vijf jaar oud dus had ik toch niks teruggekregen en had ik mooi al die jaren voor Jan met de korte achternaam premie betaald.

Ik heb trouwens wel gewoon aangifte gedaan, natuurlijk, kan tegenwoordig zelfs via het internet, zelfs de politie gaat met haar tijd mee.

Anoniem zei

hoi Margeeth
waarom kunnen ze niet van andersmans spullen afblijven
en owee als je aan HUN spullen komt
wat een leuke quilt die vuurwerkbom hij is prachtig
groetend

Anoniem zei

Jaa, lootjes trekken! Dat doen wij ook altijd, via het internet! Op http://www.lootjeschrijven.nl ! Werkt super simpel en is erg gebruiksvriendelijk.

Had een leuk schilderij gekregen en 2 fictieboeken!