woensdag 26 november 2008

De kat van Giacometti

Bij de fibermailgroep hadden we deze maand een kunstswap met de kunstenaar Giacometti. Ik had nog nooit van hem gehoord, maar googelen leverde beelden op van langgerekte (voornamelijk) menselijke figuren. Op dit moment is in de Kunsthal in Rotterdam een overzichts-tentoonstelling van zijn werk te zien.

De kaart die ik voor deze swap maakte is gebaseerd op het enige beeld dat deze kunstenaar maakte van mijn lievelingsdier, de kat:

Giacometti maakte deze kat als eerbetoon aan de kat van zijn broer, die zich als een straal licht door kleine openingen wist te bewegen zonder ze ooit aan te raken. Hmm, zou Sifra een voorbeeld aan kunnen nemen.

En d├ęze kaart heb ik gekregen voor deze swap, van Gerda:

Gerda, ik heb je al bedankt via een e-mail naar de groep, maar nogmaals bedankt voor deze mooie kaart.

The dutch fibermail group did an artswap about the artist Giacometti. I never heard of him, googling yielded a lot of statues of longish people. He also made a few animals, one of which was the cat I used for my card. Giacometti made this cat in memory of his brother's cat who "passed just like a ray of light", squeezing between close objects without never touching them... The other picture is the card I received for the swap, made by Gerda.

1 opmerking:

Anoniem zei

Leuk idee zeg,om de kat van Giacometti als voorbeeld te gebruiken. ( Is ook mijn lievelingsdier) Giacometti is een groot kunstenaar. Ik ga zeker nog naar de Kunsthal! We hebben er een les over gehad bij kunstgeschidenis. Beslist de moeite waard!