zondag 19 oktober 2008

Blij!

Voor de groep "de Uitdaging" moest ik voor 1 november een quiltje van 50x50 cm maken met als thema "Wat mij blij maakt". Na een mislukte eerste poging bedacht ik me dat ik van de zomer toch wel erg blij was met de zonneprints die eindelijk eens een keer gelukt waren, dus heb ik een paar van die stoffen gebruikt voor het maken van mijn quiltje.

Het idee om de dingen waar ik blij mee ben op de quilt te 'schrijven' was op zich best goed, alleen waren bij mijn eerste poging de letters veel te overheersend naar mijn smaak dus ben ik daar wel mee verder gegaan maar op een andere manier. Ik heb een soort vilten 'naambordjes' gemaakt met met de naaimachine geborduurde dingen waar ik blij van word. Bij de selectie van welke dingen er dan op de quilt 'mochten' heb ik vooral gekeken naar dingen die op een bondige manier geformuleerd konden worden.

Dit is hem dan en ik moet zeggen dat ik er best blij mee ben.
(klik op de quilt voor een grotere afbeelding)

After a false start I finally managed to finish my quilt for our challenge-group "De Uitdaging" (the challenge). Last summer I did some sunprinting that pleased me very much, so I used some of those fabrics to make this quilt. The actual things that make me happy are embroidered by machine on dark green felt and stitched on the quilt. I am quite happy with the result.

Geen opmerkingen: