woensdag 22 oktober 2008

Wie het grote niet eert, is het kleine niet weerd.

Dit is een quilt gemaakt van restjes, miskopen en overgebleven blokken. Hij was begonnen als miniquiltje met sterretjes van acht centimeter gemaakt, maar door er steeds nieuwe dingen aan toe te voegen die of ook weer gemaakt zijn van restjes of die ik eigenlijk voor een andere quilt had gemaakt maar nooit gebruikt zoals de rand van vierkantjes op de punt is deze quilt volledig uit de hand gelopen en past hij nu op een tweepersoonsbed. Hij is machinaal gepatcht en handgenaaid en ik heb hem niet meer in mijn bezit.

This is a quilt made of scraps, lurking fabrics and leftovers. It started as a mini with three inch stars, but I just kept adding bits and pieces so it ended up about eighty inches, fit for a double bed. It is patched with the machine and quilted by hand and I sold it to a lady in Haarlem.

8 opmerkingen:

Anoniem zei

wow, deze is echt geweldig mooi geworden! en tja, is patchwork en quilten niet in eerste instantie voortgekomen uit het gebruik om "afgedankte" stoffen etc te willen hergebruiken? dan is dit toch een prachtig voorbeeld van een geweldige quilt zou ik zo zeggen!
Groetjes
Winda aka (*('

inge zei

mooooi!

Annelies zei

Ik zou haast zeggen "lang leve de restjes", want dit is een prachtige quilt geworden.

Marloes zei

Wat een prachtige quilt is dit geworden, mooi zoals ie gegroeid is. groetjes, Marloes

Corinne Zambeek - van Hasselt zei

Met al die restjes heb je een fantastische quilt gemaakt. Blauw is toch al de kleur die ik heel erg mooi vind maar je hebt hier iets heel geweldigs van gemaakt.
Groetjes van Corinne

Jossie zei

Nou dat is een heel mooie geworden. Vind je het niet jammer om hem weg te geven?

Emma zei

What a beautiful quilt! I've just seen the quilt you made Gina, and wanted to tell you how amazing it is!

Quilter Kathy zei

What a beautiful quilt! A lot of piecing in this one!