woensdag 1 oktober 2008

Bloeiende fruitbomen bij de rivier

In Birmingham kocht ik onder andere dit boek:
.
.
Het is geschreven door Claire Benn en Leslie Morgan en gaat over het verven van stof in een bak. De dames stonden ook te demonstreren en ik heb aardig wat tijd doorgebracht met gewoon naar ze kijken.

Thuis kon ik niet wachten om het ook eens te proberen, dus ik ben gelijk begonnen met het verven van een klein lapje stof, met wat restjes procion, in een boterbakje (het boek moet ik nog lezen):
.

.
En hier is hetzelfde lapje, nadat ik het gesandwiched had, gequilt met de naaimachine en er met de hand allemaal franse knoopjes en grasjes op had geborduurd (wat me echt avonden heeft gekost):
.
.
.
Last august in Birmingham I bought this book. It is written by Claire Benn and Leslie Morgan and is about dyeing fabric in a tray. The ladies had an open studio in Birmingham and I spent quite a lot of time just watching them.
Of course I wanted to try this myself, so I did a little sample with leftovers of procion dye, in a small container (the book hasn't been read yet). I then quilted it by machine and added some handembriodery (which took my many evenings to do). It is called "fruit trees near the river".

8 opmerkingen:

Anoniem zei

hoi Margeeth
wat is dat MOOI
het heeft jou avonden gekost
maar het resultaat is geweldig

mia zei

dit is kei gaaf zeg. moet ook maar eens achter dit boek aan.
je schrijft in een boterbakje is dit dan ook een miniquiltje?
mia

Ellen zei

Ook al duurt het wat langer ik vind het resultaat wel bijzonder.
Mooi hoor
Ellen

Anoniem zei

hij is heel erg mooi van kleur en wat leuk bewerkt !!

Corryna zei

Margeeth ik vind het prachtig! Snel is wel leuk, maar het resultaat van echte inspanning is hier duidelijk te zien! Je hebt echt eer van je werk zo.

Anoniem zei

Margeeth, ik vind je experiment zeer geslaagd.....jij hebt de inzending voor de minitentoonstelling van het Quiltersgilde dus al af!

Anoniem zei

wow, dit is ge-wel-dig! ik zou bijna in de verleiding komen om ook eens met verf te gaan experimenteren. Loop er al een hele tijd over te denken maar zou niet weten hoe ik moest beginnen!
het ziet er echt geweldig uit!

groetjes

Sandra zei

Mooi geworden Margeeth.
Sandra