donderdag 31 december 2009

Quiltoverzicht 2009 of schandalig opscheppen?

Aangestoken door andere bloggers die de doelen die ze zich aan het begin van het jaar hadden gesteld nog eens bekijken en kijken wat er van terecht is gekomen, ben ik dat ook maar eens gaan doen.

Ik had het niet echt officieel vastgelegd, maar had vier doelen:
  1. Gewoon veel maken, niet teuten omdat ik er niet zeker van was of het ontwerp wel goed genoeg was, maar gewoon beginnen.
  2. De enorme hoeveelheid stoffen die ik in de loop der tijden had verzameld wat laten slinken door zoveel mogelijk stoffen uit mijn 'stash' te gebruiken en niet teveel bij te kopen.
  3. Elke week een klein vierkant quiltje van ongeveer 5 inch maken.
  4. Ook nog wat quilts voor een ander maken zoals dromenquilts, little quilts of love of droomdekentjes.

Inspired by other bloggers who looked at the goals they set themselves at the beginning of the year and checked what has become of those goals, I deciced to do this too.

I didn't make it official, but in my head I had four goals:
1. Just make a lot of things, no endless procrastinating about the design, but just start.
2. Use as many fabrics from my stash as I could and not buy to much fabrics.
3. Make a little square quilt of about 5 inches every week
4. Also make some quilts for others, like little quilts of love, "dromenquilts" or "droomdekentjes".

En dit is wat er van terecht is gekomen; ik heb dit jaar:

And this is what has become of my goals, this year I made:

twaalf quiltjes voor de abstract challenge,

twelve quiltlets for abstract challenge,
.

dertien dagboekquiltjes (in maart maakte ik er twee),
thirteen journal quiltlets (I made two in march)
vier quiltjes voor de groep ARTfor12,
four quiltlets for ARTfor12,
.
vijf quilts voor "De Uitdaging" (voor het onderwerp Logo heb ik nog een tweede versie gemaakt),
five quilts for the group "De uitdaging" (I made a second version for the topic "logo"),
.
drie quiltjes voor de groep "Art Quilts Around the World" (ik ben er pas later in het jaar bijgekomen),
three quilts for the group "Art Quilts Around the World" (which I joined later in the year),
.
vijf grotere quilts (er staan er maar vier op de foto want nummer vijf wil ik nog niet laten zien, wil hem misschien nog ergens voor insturen),
five bigger quilts (the picture only shows four, numner five is still a secret),
.
9 allerlei: een machinaal geborduurd schilderij; een quiltje met olifanten voor de oppas; een quiltje met elfjes in opdracht, een hoes voor een agenda, een hoesje voor een theezakje, drie quiltjes voor de brown bag challenge (een poes, een mandala en de blauwe met streepjes) en een quiltje voor "met zijn allen aan de lijn",
9 miscelaneous, a machine embroidered 'painting', a quilt with elephants and one with fairies, a book cover, a little bag to take teabags with you, three quiltlets for the brown bag challenge and a quiltlet with clothespegs,
.
21 ATC's,
21 ATCs
.
14 AMC's of fiberkaarten,
14 AMC's or fibercards,
.
19 kleine wekelijkse quiltjes van ongeveer vijf inch, deze heb ik weggegeven aan de stichting "Jopies dromenquilts",
19 little weekly quilts of about 5", I gave all away to charity,
.
vier dromenquilts,
four 'dromenquilts' (the dutch equivalent of project Linus)
.
en drie little quilts of love.
and three little quilts of love.
.
En dan heb ik ook nog 78 sterrenblokken gemaakt, de laatste 9 blokken voor Sylvia's Bridal Sampler gemaakt en ze aan elkaar genaaid tot een top waarvoor ik nu (in de trein) de rand aan het maken ben én 23 blokken voor de Dear Jane, maar dat zijn WIPs (Works in Progress) en ik tel alleen maar AFFO's.
.
Aaarrrghhh, als je dit allemaal zo bij elkaar ziet is het wel erg veel, het voelt een beetje als 'schandalig opscheppen' om het zo allemaal bij elkaar te zetten. Je zou haast denken dat mijn huis wel een puinhoop moet zijn, de kinderen in stinkende lorren lopen en iedereen hier in huis verhongerd is en ik met grote holle ogen van het slaapgebrek rondbanjer; maar dat is dus niet het geval, in tegendeel zelfs, omdat ons huis te koop staat, is het netter dan het ooit geweest is, ik heb ook geen klachten van de rest van het gezin gehad en ik heb alle slaap die ik nodig heb (en dat is best veel) ook gewoon gehad.
.
Doel 1 (gewoon veel maken) heb ik in ieder geval zeker gehaald.
Hoewel ik wel stof heb bijgekocht heb ik toch een duidelijk zichtbaar gat in mijn stash geslagen, er zijn twee grote bakken stof leeg (die bakken zijn nu in gebruik om andere dingen in op te bergen) en dan heb ik ook nog een flinke hoeveelheid van mijn oudere 'gewone' quiltstoffen gebruikt, dus ik vind dat ik doel 2 (mijn stash verkleinen) ook wel heb gehaald.
Doel 3, elke week een klein quiltje heb ik absoluut niet gehaald. Na een aantal quiltjes heb ik besloten dat dit teveel was en ten koste ging van mijn andere werk, dus ben ik er mee gestopt. Later heb ik er in één keer nog een aantal bijgemaakt om weg te geven aan de stichting Jopies dromenquilts.
En dat brengt me bij doel 4, ook nog dingen maken voor anderen. Hoewel niet zo veel als in voorgaande jaren (je kunt nu eenmaal niet alles doen), heb ik ook daar aan mijn doel voldaan.
Dat zijn dus 3 van de 4 doelen gehaald en daar ben ik tevreden mee.
Morgen komt er een blogje over de doelen voor 2010, voor nu allemaal een goed uiteinde en doe voorzichtig met het vuurwerk (of liever, blijf er helemaal bij uit de buurt, levensgevaarlijk, die troep)!
.
I also made 78 star blocks, the last 9 blocks for Sylvia's Bridal Sampler and sewed them into a top, for which I am now sewing the border (while traveling by train) and 23 blocks for Dear Jane, but those are WIPs (Works in Progress) so they 'don't count'.

Aaarrrghhh, when you see all this, it is quite a lot. You would almost think that my house must be a real mess, the children walking around in smelling rags, everyone in my family is starved and I am walking around totally sleepdepraved. Not to worrym, this is not the case, to the contrary, since our house is on the market it is neater than it has ever been, I have heard no complains of the rest of the family and I have gotten all sleep I needed (which unfortunately is quite a lot).

Goal 1 (just make a lot) was definitively reached.
Allthough I did buy some fabrics I managed to make a clearly visible dent in my stash, I emptied two big containers (which now house other non quilting stuff) and I used a significant amount of my older 'regular' quilting fabric, so goal 2 (diminishing my stash) has also been met.
Goal 3, makeing a little 5" quilt every week turned out to be too much, I stopped making them because making them interferred with my other stuff. Later I made some more and donated the lot to charity. hich gets me to goal 4, making some things for charity, Allthough I made less than former years (one cannot do all), I made some and think this goal has been reached also.
This makes three out of four, which is fine with me. T
omorrow I will blog about 2010, for now I wish you all a happy new year.

17 opmerkingen:

Wietske zei

Hoi Margeeth, interessant om over je doelen te lezen. Vooral omdat ze zo'n beetje tegenovergesteld zijn aan mijn doelen. En wat een enorme productie! Wat jij in 1 jaar maakt, daar kom ik in 10 jaar nog niet aan toe.
En opschepperig is het zeker niet! Het is toch prachtig om te zien wat je allemaal hebt gedaan!

Hannie de Beer zei

Prachtig wat je allemaal hebt gemaakt afgelopen jaar, en leuk om terug te zien zo alles bij elkaar! Een heel productief jaar, mag je met recht trots op zijn! Ik ben beniuwd naar je'"doelen" voor komend jaar?

Ellen zei

Wauw Margeeth waar haal je de tijd en enegie vandaan.
Maar je kunt er trots op zijn hoor!!
Ik wens jouw en je gezin een voorspoedig 2010
Groet ellen

Marry zei

Wat een productie!!! Maar ik mis er nog een paar. De quilts die je gemaakt hebt voor quilten speciaal?
En ik wens je voor volgend jaar weer zo'n productief jaar toe en natuurlijk een goede gezondheid.

Sonja Thalen zei

Nou Margeeth jij hebt echt veel gemaakt afgelopen jaar. In het nieuwe jaar heb ik ook een lijstje met "doelen"gemaakt, het lijkt wel of we elkaars gedachten hebben gelezen.Ik wens jouw en je gezin alle goeds en vooral een creatief 2010 toe.

Janny zei

Een indrukwekkende lijst! Ik heb zelf ook een overzicht gemaakt van alles van het afgelopen jaar en vond het al heel veel, maar jij spant de kroon. Ik lees ook altijd met plezier je blog.

conny's quilts en creaties zei

Wat een schitterend overzicht Margeeth en wat heb je veel en veel moois gemaakt! Dat mag je best laten zien hoor!! Goede jaarwisseling gewenst!

mia zei

wat een productief jaar, nee daar kom ik in de verste verte niet aan toe. Wel leuk om je jaaroverzicht te lezen.
Het is een goed idee om morgen (1-1) een nieuwe lijst met to doo dingen te bedenken.
Hele fijne jaarwisseling voor jou en je gezin en voor iedereen die jouw blog leest.
mia

Marielle zei

Mooi overzicht, je hebt echt schitterende dingen gemaakt.

http://hettyscrealog.web-log.nl/mijn_weblog/ zei

Leuk Margeeth,
Het is helemaal niet opscheppen, je hebt het toch zllemaal zelf gemaakt?....Nou dan mag je dat best zeggen en laten zien. Het is erg leuk om dat allemaal bij elkaar te zien.
Succes voor volgend jaar. Ik blijf je volgen. En een prettige jaarwisseling.

groetjes Hetty

Viking en catamaranTortuga zei

Tjonge, jij hebt echt veel gedaan en echt heel mooie dingen .

inge zei

2009 was een heel productief jaar voor jou!
zoveel mooie dingen! dat 2010 even creatief moge zijn!

Yvonne aka sommeke zei

Nee, niet opschepperig, wel héél leuk om ze zo samen te zien! Er zitten echte juweeltjes tussen Margeeth!
En ik wens jou en je hele gezin ook een SUPER 2010 toe!

Shelina (formerly known as Shasta) zei

Bravo! I am so impressed by all the things you managed to do in one year. You have had a very productive year, and managed to meet your goals. Congratulations! I hope that 2010 goes well for you also.

Lynn Cohen zei

OH MY GOD you were so prolific!
Have a happy and creative new year too.And thanks for all your stops at my blogs.

Unknown zei

Dat is echt veel Margeeth!!! Heel goed nieuw jaar gewenst!

marjolijn zei

jeetje, van zo'n productie word ik wel even heel stil hoor. En wat een prachtige dingen zitten er tussen. Petje af.
Ook voor 2010 wens ik je een heel creatief jaar toe.
groetjes, Marjolijn