dinsdag 29 december 2009

Sneeuw

Dit is mijn dagboekquiltje voor december, het gaat (hoe kan het ook anders) over sneeuw.
Zelfgeverfde stof, gestreken T-shirt-fototransfer op lutradur, transferverf op lutradur (de tulpen van gisteren), met de hand en machinaal geborduurd, 21 x 29 cm.

This is my journalquilt for december, it is about snow (of course).
Handdyed fabric, ironed T-shirt-fototransfer on lutradur, transferdye on lutradur (yesterdays tulips), embroidered by hand and by machine, 21 x 29 cm (8" x 11.5").

Gisteren zijn we de hele dag met zeven kinderen en twee volwassenen (DH en ik) naar de dierentuin geweest, voor een gecombineerd verjaardagsfeestje van jongste en oudste (anders zouden we nooit zo hebben uitgepakt, ik heb het niet zo op die "feestjes-wedloop" en dat we bonnen hadden voor 50% korting hielp er ook wel bij). Het was die dierentuin met die grote binnenspeeltuin, dus na het bekijken van de dieren en de zeeleeuwenshow hebben ze daar de halve middag nog heerlijk kunnen spelen. De kinderen hebben het reuze naar hun zin gehad en er is niemand in het water gevallen. Geslaagd dus. Voor ons was het, naast het vele opletten om de groep bij elkaar te houden, vooral heel koud.

5 opmerkingen:

Petra zei

Ik vind je dagboek quiltje erg geslaagd voor deze maand. En nog gefeliciteerd met de jarige.

Hannie de Beer zei

Nog mijn felicitaties, voor allebei! Je was, weet ik haast zeker, in Ouwehands dierenpark. Een mooie dierentuin, waren wij vorige zomer met kleininderen!

En mijn complimenten voor je quiltje. Het is erg geslaagd! de sneeuw valt gestaag over je werkstuk! Heel mooi.

Suus zei

Hij is erg mooi hoor, en als het goed is dan gaat er nog veel meer sneeuw vallen. Nog van harte Gefeliciteerd met de jarige job.

Gina zei

It's gorgeous. I lovethe faint purples and yellows down the one side

Chris Daly zei

Margeeth, This is a beautiful quilt. I love the colors you chose to depict winter.