donderdag 24 december 2009

Flag

Zo, de drukte in de supermarkt is weer getrotseerd voor de laatste kerstboodschappen (groente) , dus wij zijn helemaal klaar voor de kerst. Kan ik mooi nog een blogje schrijven.

Het laatste onderwerp van het jaar van de abstract challenge was "vlag". Om heel eerlijk te zijn vond ik dit een knap moeilijk onderwerp, een vlag is van zichzelf al een heel abstract ding en er moest dus een abstracte weergaven van iets abstracts worden gemaakt.
Omdat ik zelf niets kon bedenken ben ik maar gaan googelen. Bij het woord vlag of flag kreeg ik veel afbeeldingen van vlaggen, maar dat was nu net niet de bedoeling. Omdat het de bedoeling was om een abstracte weergave van een vlag te maken, heb ik voor de grap de woorden "abstract flag" gegoogeld.
En toen vond ik dus deze foto, van de abstracte vlag die hangt in de vlaggenzaal van het nationale museum voor amerikaanse geschiedenis. Ik heb geen idee hoe het ding er in het echt uit ziet, maar de indruk die ik van de foto kreeg, waren allemaal zilverachtig glimmende lamellen met een donkere cirkel in het midden.

Ik heb er deze interpretatie van gemaakt:

De rechthoeken zijn twee lagen aluminiumfolie met vliesofix ertussen en de donkere cirkels zijn knoopjes.

Right, we have braved the crowds at the supermarket to do the the last christmas shopping, so we are all set for christmas and I can write a blog.

The last topic of the year for abstract challenge was "flag". To be honest I found this quite a challenge. I mean, a flag is quite abstract in itself, so I had to make an abstract representation of something that is already abstract.
So, I started googling. The word flag yielded all kind of flags, which I didn't want to use but the words "abstract flag" yielded this picture. It is a work of art that is in flag hall of the National Museum of American History. I do not know how it looks in real life, but the picture gave the impression of rows of shiny rectangles with dark circles in the middle. The quilt on the picture is what I made of it. The triangles are two layers of aluminumfoil with wonder under between them and the dark circles in the middle are buttons.

5 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Echt leuk Margeeth. Een bijzondere interpretatie van 'n vlag!

Unknown zei

Ziet er goed uit Margeeth!

Chris Daly zei

Merry Christmas Margeeth!

mia zei

Flitsende vlag is dit, vrolijke kerstdagen
mia

Linda Robertus zei

Mooi!