dinsdag 1 december 2009

Alle 140 blokjes aan elkaar

Tadaa:
.
Alle 140 blokjes van de Sylvia's Bridal sampler zitten aan elkaar. Ik heb deze quilt helemaal met de hand genaaid en dan voornamelijk in de trein, op vakantie en op visite en soms thuis als ik niets anders te doen had. Het in elkaar zetten van de hele top heb ik natuurlijk wel thuis gedaan, veel te groot om mee te nemen in de trein. Ik ben in 2006 met deze quilt begonnen met het idee dat ik er ongeveer 3 jaar over zou doen (zie het 'siggyblokje' helemaal onderaan rechts), maar dat gaat dus niet lukken. Nou ja, het is een leuke bezigheid om in de trein te doen, dus dat maakt ook niet uit.
.
Nu ik alle blokken aan elkaar heb zitten moet er een rand om. Ik zou er natuurlijk een rand van één stof om kunnen doen, maar dan moet ik naar de quiltwinkel om een stuk stof dat groot genoeg is te kopen en dat is nu nét niet de bedoeling. De bedoeling is om deze quilt helemaal van mijn 'stash' (oftewel, de stoffen die hier in mijn kast liggen) te maken, vandaar ook de sashings van verschillende stoffen (en dat vind ik ook gewoon mooier). Nou had Annelies van "quilts en siggies" ooit eens gezegd dat in de roman waarin deze quilt wordt beschreven, staat dat de rand gemaakt is van "split lemoyne stars" en als Annelies dat zegt dan geloof ik dat gelijk, dus mijn quilt krijgt een rand van halve lemoyne sterretjes van 8 bij 4 cm en die ben ik nu aan het maken (90 stuks!).
.
All 140 blocks of Sylvia's Bridal sampler are sewn together. I started this quilt in 2006, thinking it would cost me about three years to make it, but that is not going to happen. Oh well, it is a nice while traveling by train, so who cares.
What this top needs now is a border. I could just make a plain one and be done with it, but that would mean going to the quilt shop and buying fabric for it and I do not want to do that, because this quilt is supposed to come all from stash, that's why I used different fabrics for the sashings.
Annelies once wrote that the novel in which this quilt was described read that the border was made up of "split lemoyne stars" and I believe her, so thats the border my quilt is going to get. I 'only' have to make 90 split lemoyne stars......

22 opmerkingen:

Marloes zei

de sterretjes maak je ook weer in de trein? Het wordt een pracht quilt.

Anoniem zei

Wat heb je dat fantastisch gedaan!
Wat lemoyne sterretjes zijn weet ik niet. Ben dan ook erg benieuwd hoe het met deze quilt af gaat lopen.

Isabella zei

Wauw wat mooi. Ik ben heel benieuwd naar je rand want ook ik weet niet wat lemoyne sterretjes zijn.

Hannie de Beer zei

Hij ziet er zo ook al geweldig uit! Mooi!!! Wil je ook nog eens laten zien, wat lemoyne sterretjes zijn?

Margeeth zei

Een "lemoyne star" is gewoon een 8-puntige ster, zoals deze:
http://www.ideas-for-quilting.com/images/LeMoyneStar.jpg

mia zei

Waar reizen al niet goed voor is, je hebt er een behoorlijk reisverhaal van gemaakt, maar ja dat is het verhaal in het boek ook, een reisverhaal door het leven. En gaat er een hele 8 punt omheen of worden het halve.

Margeeth zei

Halve.

Suus zei

Heel erg mooi hoor Margreeth, op de hand werken is ook leuk om te doen, en dan word een trein reis meteen een stuk leuker.

susan zei

hij is schitterend Margreeth ook echt mijn kleuren ben er zelf ook mee bezif al ligt hij nu weer even stil, succes met de rand.

groeten susan

conny's quilts en creaties zei

Mooi wordt ie Margeeth, ben benieuwd hoe de rand eruit komt te zien?! Veel plezier met het maken ervan!

inge zei

schitterend!

Guusje, zei

Wat is ie ontzettend mooi. Ben er helemaal weg van. Prachtige kleuren bij elkaar.

nadia zei

Petje af hoor Margeeth, ik vind 'm echt super! Leuk ook dat kleurverloop in de sashings. Succes met alle sterren en laat gauw eens wat van de vorderingen zien.....

Corinne Zambeek - van Hasselt zei

Geweldig, wat wordt hij mooi !!!
Gr. Corinne

Handige Handjes zei

Prachtig geworden hoor! En al helemaal omdat je blokjes toch een stuk kleiner zijn...Petje af!

katrien zei

Héél mooi.

Annelies zei

Margeeth hij is heel mooi geworden. De extra sashing rond de blokken doet het erg goed.
Wat leuk dat je ook halve Lemoyne sterren rond je quilt maakt.
Succes ermee.

Ingrid. zei

Wauw wat een kunstwerk !
Fijne avond , groetjes van Ingrid.

Gina zei

It's fabulous

Love and hugs Gina xxx

Anoniem zei

Prachtig geworden. En helemaal mijn kleuren.Vooral dat extra donkere randje langs de blokken maakt het heel mooi.
Groeten Tineke

Chris Daly zei

This is a beautiful quilt top. I really enjoy hand pieced work but I have never been that ambitious

jolie zei

Reageer laat maar lees net "Gisteravond heb ik de laatst rij blokken aan mijn Sylvia's Bridal Sampler gezet" bij Quiltkletsers en ben dan ook even hier op zoek gegaan. Bewonderenswaardig en om te strelen!!