zaterdag 28 november 2009

Muzikaal portret (en een boek)

Alweer een flinke tijd terug stond er op het blog van Susan Lenz een stukje over gerecycled vilt. Dit vilt was gebruikt om kano's in te vervoeren en zou daarna worden weggegooid. Susan gebruikt dit vilt als achtergrond voor haar 'grave rubbing' quilts, maar nu had ze zoveel gekregen dat ze het nooit van haar leven verwachtte op te maken en daarom gaf ze een deel ervan weg aan bloglezers. Ik heb haar toen gemaild en na een weekje lag er hier een enorm stuk vilt, veel groter dan verwacht (ik was weer eens in de Amerikaanse maten getrapt). Met het grootste deel heb ik nog niets gedaan, ik had er wel plannen voor, maar na een het maken van een proef heb ik die laten varen, maar van een paar kleine stukjes die overbleven na het rechtsnijden heb ik deze fiberkaart (en een ATC, maar die had ik al eerder laten zien) gemaakt:
.
.
Het leek me leuk om de fiberkaart als bedankje naar Susan te sturen, samen met wat aparte knopen, want die gebruikt ze ook veel, dus zo gezegd zo gedaan. Ik hoorde er een hele tijd niets meer van, totdat de enveloppe als onbestelbaar weer hier op de mat plofte, grrrr. Na een e-mail om er zeker van te zijn dat ik het juiste adres had (ja), heb ik de kaart nogmaals opgestuurd en nu zie ik op haar blog dat hij gelukkig wel is aangekomen.
.
Dit boek kocht ik in het Aboriginal Art Museum:
.
.
Toen ik er voor Quilten Speciaal was had ik er al mee in mijn handen gestaan, getwijfeld, weer teruggelegd, weer opgepakt, nog een keer getwijfeld en toen had iemand anders het al gekocht. Omdat er een nieuwe tentoonstelling was, was ik er onlangs in mijn lunchpauze even binnengewipt (dat is het grote voordeel van het hebben van een museum jaarkaart, dat je ook eventjes een museum binnen kunt lopen zonder dat het zonde van het geld is) en toen lag er een hele stapel van deze boeken, afgeprijsd voor maar vijf euro (= minder dan een derde van de oorspronkelijke prijs), dus toen heb ik er toch maar eentje gekocht. Het boek is een mooi uitgevoerde catalogus van een tentoonstelling die in 2006 in dit museum was, er staan mooie foto's in van mooie aboriginal art (dit in tegenstelling van de tentoonstelling die er nu is, het zal wel een kwestie van smaak zijn, maar ik vond het echt helemaal niks, ben nog nooit zo snel weer een museum uit geweest) en heel veel uitleg.
.
On the first picture is a fibercard I made from recycled felt that was sent to me by Susan Lenz. This felt is used to ship canoes and is thrown away most of the times, unless Susan uses it for her grave rubbing quilts. A while ago she posted on her blog that she had received a large amount and wanted to give some of it away. I emailed her I would like to have some and she sent me quite a large piece. To say thank you for the felt you were supposed to sent a fibercard to the owner of the boatshop where the felt came from, so I did, but I thought it would be nice to sent Susan a fibercard in which I used the felt, so I did that too. Unfortunately something odd happened in the mail and it came back here after a few months. I emailed Susan to see whether I had used the right adress (which I had) and lo and behold, this time it arrived safely.
.
The second picture is of a book I bought at the Aboriginal Art Museum Utrecht. It has lovely pictures of aboriginal art and a lot of explanation. I had already looked at this book, but hesitated too long, so it was bought by someone else, but now they had a stack of it on sale (less than a third of the original prize).

3 opmerkingen:

Lynn Cohen zei

Interesting stories today. LIke your felt piece, and love a good deal on books!

Hannie de Beer zei

Een heel interressant boek denk ik, waar je zeker wat mee kunt!
Net als met het vilt. Wie weet komt er ineens een idee in je op? Of anders kun je er altijd nog een een tas van punchen? Leuke ATC is dit geworden. En gelukkig nu goed aangekomen!

hannie zei

Sorry, foutje! Ik bedoel natuurlijk fibercard . De ATC had ik al eerder bewonderd!