donderdag 5 november 2009

De Eenzame Eik III

Dit is de quilt die ik maakte voor de challenge "magic moment" van de Bunburryquilters:


.
Hij heet de Eenzame Eik III en hij is gemaakt van handgeverfde katoen, lichtblauw polyestervlies en natuurlijk de challenge stof die er zo uitzag:
.

(De challenge stof zit in de boompjes)
De quilt is machinaal gepatcht en machinaal gequilt en geborduurd.
.
Op zich is de quilt af, de rand is afgewerkt en er zit zelfs al een tunnel achter, maar toch ligt hij al een week in 'mijn studio' (op zolder dus) omdat ik nog twijfel of ik er nog iets aan toe moet voegen. Wat niet helpt bij het nemen van deze beslissing is dat in de voorwaarden staat dat je de challenge stof niet mag veranderen door het bijvoorbeeld te verven of er iets op mag stempelen.
.
Overigens, er is ook een Eenzame Eik II, die ik had gemaakt voor "uit de Naad" en die voor die tentoonstelling was afgewezen, maar die laat ik nog even niet zien omdat ik hem misschien nog ergens voor wil insturen en niet mijn eigen glazen wil ingooien door al een foto te laten zien.
.
On the first picture is my quilt "The Lonely Oak III". I made for the challenge of the Bunburry quilters, using the challenge fabric they sent me (it is in the trees and can be seen on the second picture). The quilt is finished, the edges have been finished and a sleeve is added, but it is still lurking in 'my studio' (meaning in the attic) because I have serious doubts whether I should add something (or not). It doesn't help that it is not allowed to alter the challenge fabric in any way (not stamping, dyeing or bleaching).
By the way, there is a Lonely Oak II, it got rejected for a show and I am keeping it under wraps so I can still sent it somewhere else.

4 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Hij is heel bijzonder Margeeth! Is het geen optie, om op de blauwe stof tussenin te stempelen, of iets dergelijks? Maar eigenlijk heeft hij dat niet echt nodig!

Jantine zei

Arme jij, je stofje niet mogen veranderen ;-). Het quiltje past goed bij je, vind hem ook erg leuk met die kleurcontrasten.

Yvonne aka sommeke zei

'k Heb ook geen idee of er nog wat moet toegevoegd worden. Vind hem zo al prachtig!
Goe weekend!

Hilde van Schaardenburg zei

Ha, Margeeth is al klaar, geweldig!...en ik moet nog beginnen. Ik ben zeer benieuwd op het artist statement.
Het is een mooi werk. Laat hem gewoon op een heel opvallende plek in uw huis hangen, waar iedereen dagelijks vaak langs loopt. Op een dag weet u dan, wat er nog mist. Er is ja nog genoeg tijd voor het opsturen naar Australiƫ.
groetjes
Hilde