maandag 6 juli 2009

Nog meer geverfde lapjes.
Zoals op de foto's te zien is mankeerde er dus helemaal niets aan die oude verf. Zelfs de zwarte die al in water was opgelost verfde als een tierelier, het was de bedoeling om gradaties te maken van zwart naar lichtgrijs, maar het is zwart, zwarter, zwartst (probeer het woord zwartst voor de grap eens tien keer snel achter elkaar uit te spreken zonder over je tong te struikelen) geworden. Alleen de bruin was een beetje raar geworden, meer paarsig. De gele en blauwe achteraan op de onderste foto waren experimentenet batik met een waxinelichtje. Dat werkt dus niet, de was is te hard en kan niet tegen het bewegen wat bij verven met procion toch gebeurt.
.
As can be seen on the pictures, there was absolutely nothing wrong with those dyes. Even that black that had been in solution for about a year still dyed good, I wanted to make gradations from black to light gray, but it turned out, black, blacker, blackest. Only the brown had turned a bit funny, kind of purplish. The yellow and blue fabrics on the last pictures were experiments with batik with a tea light, this doesn't work because of the wax cracking while the fabric is being rinsed.

2 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Ze zijn prachtig geworden! Wat is het een leuk gezicht al die kleurige lappen, en het geeft ook zo veel voldoening . Jij kunt weer een hele poos vooruit met je stofjes! Het werkt wel aanstekelijk. Ik ga ook eens aan de slag denk ik?

Yvonne aka sommeke zei

Dat zijn leuke wasjes!