woensdag 15 juli 2009

Hmmm, een beetje licht uitgevallen

Gisteren heb ik mijn turkooise shibori lapjes uitgespoeld. Hoewel ze op zich niet lelijk zijn, vind ik ze erg licht uitgevallen en het contrast tussen de afgebonden en niet afgebonden delen heb ik ook wel eens groter gezien.

Gesmockt om een buis geschoven
.

Een koker, recht naar beneden om een buis geduwd en afgebonden met touw.
.

Knikkers met haarelastiekjes in de stof gebonden
.
Misschien heb ik toch te weinig verf gebruikt, of eigenlijk de verf te veel verdund (om de stof op de buizen helemaal onder te laten staan moest er flink wat water bij). Of het is gewoon niet warm genoeg geweest, toen dit in de emmer stond was het net even wat minder warm weer en dat het in de schuur moest staan (het is een open emmer en Sifra drinkt altijd uit de gekste dingen) en dus niet in de zon hielp er ook niet aan.
.
These are some of the results of the blue shibori dyeing. Allthough they are quite nice, I am not entirely pleased, I had expected the color to be brighter and the contrasts to be better. I guess I have added too much water and it hasn't been hot enough for this colour.
The patterns in the pictures are: smocked around a pipe, pleated and tyed straight around a pipe and marbles.

4 opmerkingen:

Mary zei

vind het op de foto wel meevallen ... anders wel mooie lappen om bv te stempelen .....

Hannie de Beer zei

Helemaal niet zo gek, dit resultaat! De kleur is mooi. Je kunt er altijd nog voor kiezen,om ze verder te bewerken.

Hetty zei

Waarom doe je er niet een plastic zak omheen, dan blijft het toch nat en kun je het op de warmste plek zetten die er op dat moment is...!

Margeeth zei

Op zich een goed idee, ware het niet dat Sifra een plastic zakken likkende en kauwende kat is. Als ze de kans krijgt tenminste, want wij laten sinds we haar hebben dus nooit meer een plastic zak slingeren.