donderdag 30 mei 2013

Nederland - fietsland

Dit driehoekige quiltje maakte ik voor de stand van de EQA* op het festival of quilts van dit jaar:
Hij is gemaakt van handgeverfde stoffen, machinaal gepatcht en gequilt en de fietsen-cirkel (die ik vond op een foto van een verkeersbord) is er met vlisofix opgeplakt. De quilt heeft een afwerking waarbij de randen naar achter zijn geslagen, ik had op zich liever een bies gemaakt maar dat mocht niet.
Het quiltje is al opgestuurd, nu maar hopen dat hij geselecteerd wordt om mee te gaan met de tentoonstelling.
* European Quilt Association (EQA)

De EQA werd in 1989 opgericht en kent thans 18 deelnemende Europese landen: Denemarken, Nederland, Belgie, Duitsland, Frankrijk, Letland, IJsland, Oostenrijk, Zweden, Ierland, Hongarije, Luxemburg, Noorwegen, Schotland, Zwitserland, Italie, Spanje en Engeland. Het doel van deze club is het promoten van patchwork en quilten in Europa en het delen van deze informatie binnen de deelnemende landen. Tijdens het Festival of Quilts in Birmingham komen de deelnemende landen bijeen en wordt er informatie uitgewisseld. Ook krijgen we elkaars verenigingsbladen. Het Festival of Quilts stelt de EQA jaarlijks in de gelegenheid 2 stands in te richten. In de ene stand komt een quilt per land; in de andere komen meerdere inzendingen per land. 

Dit jaar is het thema Movement (beweging). En de kleur voor Nederland is oranje.

Nederland mag net als ieder ander land 12 inzendingen aanleveren. Deze driehoeken worden in de vorm van een hexagon gepresenteerd. De bedoeling is dat deze inzendingen na de tentoonstelling in Birmingham een rondreis maken langs diverse deelnemende landen van de EQA. Ze worden in deze landen tentoon gesteld tijdens jaarlijkse tentoonstellingen, algemene ledenvergaderingen etc.

Oproep voor de EQA tentoonstelling in 2013

Het thema is “Movement”(beweging). Ieder land mag 12 inzendingen aanleveren. De quilt dient een driehoek te zijn met drie gelijke zijden, iedere zijde is 25 cm. De kleur is uitsluitend oranje in alle toonaarden. Svp ook de achterzijde in deze kleuren. De driehoek dient te worden afgewerkt zonder dat de binding aan de voorzijde te zien is (no raw edges). Alle driehoeken dienen een ophangsleuf van 10 cm aan de bodemzijde van de driehoek te hebben.

2 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Leuk Margeeth! Echt een hollands quiltje!

marion zei

wat gaaf met diet fietsjes........erg erg leuk.........