donderdag 5 mei 2011

Lente


Deze quilt maakte ik voor het thema "voorjaar" van onze groep ARTfor12. Toen ik het thema las, moest ik gelijk denken aan een borduurwerk dat ik maakte voor quilten speciaal en dat maar in de kast lag te 'lurken' omdat ik niet wist wat ik er mee moest. Nu wist ik dat dus wel.
Misschien is het 'smokkelen' maar ik heb hem gequilt en de kanten afgewerkt en nu is het geen UFO (Unfinished Object) meer maar een quiltje.

Hier nog een foto van de achterkant om te laten zien hoe weinig quiltwerk er in zit, de rest is allemaal borduurwerk, deels met de hand en de rest machinaal.


This little quilt I made for the challenge "spring" from our group ARTfor12. It is made using a piece of hand- and machine embroidery that was lurking around in my closet for years. I added batting and backing, did a small amount of quilting and binded the edges Perhaps this is cheating, but I did turn an UFO into a finished quilt.

5 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Een echt voorjaarswerkje! Zo zie je maar. Soms heb je geen bestemming bvoor een werkstuk of proef,maar dan ineens is het er!
Prachtig die geborduurde compositie!

Hoe is het gegaan met de foto's en gips van zoonlief. Zit alles een beetje op zijn plek? Groetjes voor hem en hopelijk heelt het snel!

marion zei

hoe is het met je zoon? Alles goed gegaan enne voor mij is het geen smokkelen.....Je had gewoon al een hoop voorwerk gedaan....

Willeke zei

Het is een hartstikke leuk quiltje geworden! Mooie kleurtjes.

Quiltloversnl zei

Wat zijn de groene struiken ontzettend mooi transparant geworden.

Corinne Zambeek - van Hasselt zei

Leuk al dat borduurwerk met een geweldig resultaat!!!