zaterdag 7 mei 2011

De eenzame eik II

Dit is de tweede quilt in mijn eenzame-eik-serie:


en een detail:


Ik had hem nog niet laten zien omdat hij nog nergens mocht hangen. In eerste instantie maakte ik hem voor "uit de naad" maar daar was ie niet vernieuwend genoeg voor denk ik. Nu hangt hij op de OEQC in Veldhoven (dat hoop ik tenminste, ik heb hem met angst en beven opgestuurd via de TNT en we weten allemaal hoe betrouwbaar onbetrouwbaar die tegenwoordig zijn). Ik ga er morgen heen, kan ik de quilt ook gelijk weer meenemen. Hij is gemaakt met handgeverfde en gekochte stoffen, één commerciële batik (het paneel met de witte bladeren) en een stuk lutradur. Hij is machinaal gepatcht en gequilt. Ik vind dit zelf de mooiste quilt uit de serie.

This is the second quilt in my the lonely oak series. I didn't show it yet because it still had to find a show for him to be on display. It is now hanging on the 'open european quilt championships' (I will visit this show tomorrow, so I can bring my quilt home with me again). It is made of my own handdyed fabrics, one commercial batik (the panel with the white leaves) and a piece of lutradur. It is patched and quilted by machine. Personally, I think this is the nicest quilt of the series.

9 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Ja hoor,hij hangt er! Een mooi ontwerp, op een mooi plekje.
op ooghoogte.De baan lutrador erover is heel apart! ( Door het versturen een beetje gekreukeld onderaan) Maar dat deed geen afbreuk aan het geheel.Ik was er gisteren.

Corinne Zambeek - van Hasselt zei

Prachtig Margreeth, heel mooi werk.

mia zei

Hoi Margeeth, wat ziet deze er in zijn eenzaamheid er mooi uit, morgen ga ik naar Veldhoven om te zien hoe hij/zij er in echt uit ziet.
gr.mia

marjolijn zei

Hij is prachtig Margeeth. Ik hoop hem morgen in het echt te zien. Misschien zien we elkaar nog!
gr. Marjolijn

Marjo Stoeckart-van den Bor zei

Heel ingetogen quilt met mooie boom.Ik heb hem gezien in Veldhoven en ga ook zondag nog weer. (met 2 quilts daar ook 2 entreekaarten gekregen)

Anoniem zei

Vandaag heb ik hem in het echt gezien. Heel mooi en hangt ook mooi'
Groet, Ineke

Nienke zei

Heel mooi, blij dat ik de quilt hier even kan zien, geen gelegenheid voor Veldhoven helaas. Het contrast tussen de gestileerde bomen en de fijn uitgewerkte bomen is prachtig!

Chris Daly zei

Your quilt is absolutely stunning Margeeth. Good Luck at the show!

corina zei

Stunning!