vrijdag 5 december 2008

Herfsturn

Vandaag is het dan eindelijk weer zo ver, we vieren vandaag Sinterklaas. Gezellig met het gezin, in het verleden hebben we dat wel met de respectievelijke families gedaan, maar dat was geen onverdeeld succes. Mensen waren beledigd door flauwe surprises, mensen maakten helemaal geen surprises en één van de oma heeft het gepresteerd om aan de kinderen te verraden dat 'hij' helemaal niet bestaat..... (ze wilden het niet geloven, dus dat viel dan ook weer mee).
Oudste heeft het vandaag ook al op school, jongste heeft het gisteren al op school gevierd (had iets te maken met de beschikbaarheid van de goede man). De surprise van jongste (de gymzaal) is goed ontvangen, wat hij voor surprise heeft gekregen weet ik nog niet, die had hij nog maar even daar laten staan omdat hij bijna net zo groot is als jongste. Weer zo'n moeder die altijd met haar SUF naar school komt en geen rekening houdt met moeders die gewoon zoals het hoort de kinderen met de fiets naar school brengen. Zometeen maar even kijken of ik het gevaarte naar huis krijg.

Heb dus nog steeds weinig quilttijd, dus maar weer een foto van een ouder exemplaar:


40 x 50 cm, naar een applicatie patroon uit de Magic Patch.

Dit was mijn eerste serieuze poging tot machinale applicatie. Ik heb de vaas met bloemen met vliesofix geplakt en daarna met 'onzichtbaar garen' vast gezigzagd. Het voordeel van 'onzichtbaar' garen is dat je altijd de goede kleur gebruikt, de nadelen zijn dat het helemaal niet onzichtbaar is, het glimt en dat het vreselijk lastig is om mee te naaien, het krinkelt en het doet.

16" x 20", a pattern from a magazine.
This was my first serious attempt at machine applique. I used wonder under for the vase with flowers and stitched it all down using 'invisible' thread. The advantage of using 'invisible' thread is that you always have the right color, the disadvantages are that it is not invisible at all, it shines and it is a pain to sew with.

3 opmerkingen:

Annelies zei

Ik wens je een hele gezellige pakjesavond Margeeth !

Anoniem zei

Een prachtig patroon! De kleuren heb je ook heel goed gekozen!
Een fijne avond gewenst.
Hannie

Anoniem zei

hoi Margeeth
wat herken ik dit
de kinderen en ik fietsten ook altijd naar school (4 km)
ze wisten niet beter, maar begrip van de andere moeders ho maar
vriendje of vriendinnetje bij mij op halen nou nee dus
reactie,s dan moet ik helemaal daar heen
de kinderen heb ik nooit wat laten merken groetend