zaterdag 6 december 2008

Nog één keer Sinterklaas (dit jaar)

Sinterklaas was een groot succes, gisteren. We hebben eerst de cadeautjes opengemaakt en daarna gezellig met het hele gezin gegourmet. De kinderen vinden dat echt geweldig, mogen ze zelf 'koken'. We hebben dit al een aantal keren met ze gedaan en ze kunnen het nu helemaal zelf,
op een verantwoorde manier.

En dit zijn de surprises:

Zwembad, gemaakt door DH, voor jongste:


Theekopje, gemaakt door oudste, voor mij:


Sudokuboekje, gemaakt door mij voor DH (hij mocht het pas openmaken na oplossen van de sudoku):


Legosteen, gemaakt door jongste, voor oudste:


En Sifra, die er helemaal niets meer van snapte:
De cadeautjes vielen ook zeer in de smaak, behalve dan een klein akkefietje met een koffer met Knex voor oudste, hij bleek al precies zo'n zelfde koffer te hebben. Gelukkig zat de bon er bij en konden we het ruilen en ondanks het feit dat de bon al van 25 juli was (!) en de termijn van dertig dagen dus al lang en breed verstreken was deden ze bij de speelgoedwinkel niet moeilijk en heb ik vanmorgen iets anders voor hem kunnen uitzoeken (waarvoor hulde, Intertoys in Tiel).

En dit heb ik voor sinterklaas gekregen, twee mixed media werkjes van Carla van Uum, een Tielse kunstenares:

DH wist natuurlijk weer niet wat hij moest geven en ik niet wat ik moest vragen, dus toen ik vorige week zaterdag bij galerie Werkplek was en daar twee kleine werkjes zag die ik heel mooi vond (en die niet te duur waren), heb ik netjes gevraagd of ik een foto mocht maken en die aan DH laten zien met als hint dat één daarvan misschien een leuk cadeautje voor Sinterklaas zou kunnen zijn, als hij nog niks had. Hij had nog niks, dus is hij 's middags er nog even heen gefietst en heeft ze gelijk maar alletwee gekocht. Eéntje heb ik voor Sinterklaas gekregen en de andere krijg ik voor mijn verjaardag en omdat het handiger was ze alletwee tegelijk op te hangen, hangen ze nu allebei al in de kamer te pronken.
.
These are the spoils of "Pakjesavond". On the first pictures you can see the "surprises" we made for each other (pool, made for youngest by DH; teacup made for me by youngest; sudokupuzzle, made for DH my me and lego-brick, made by youngest for eldest). On the fifth picture is Sifra, who did not understand wat was happening at all. The last two pictures are of the gifts I received, two little mixed media works made by Carla van Uum, a local artist. One of them is for Sinterklaas, the other is for my birthday, which will be in februari.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat een leuke surprises,en wat een mooie kunswerkjes heb je gekregen!
Een heel geslaagde Sinterklaas!vindt ook Sifra denk ik?

Anoniem zei

Sorry! Foutje. Moet natuurlijk kunstwerkjes zijn!

nadia zei

Margeeth, gezellig altijd die Surpriseavond. En wat een mooie kunstwerken heb je gekregen, ik ga dat zeker onthouden......groetjes, nadia