maandag 1 december 2008

Nog een surprise

De surprise die oudste, met wat hulp, heeft gemaakt voor het sinterklaasfeest in zijn klas. Een computer, met op het scherm het favoriete spel van dit moment "egeltje gooien" (huh?).
Er komt nog steeds niet erg veel van quilten.

Over sinterklaas gesproken, in het blog van Annelies (van de siggies), las ik dat zij niet alleen alle sinterklaascadeautjes voor het hele gezin verzorgt, maar dat ze ook altijd zelf haar eigen cadeautjes moet kopen omdat daar anders niets van komt en dat ze zich afvraagt of dit bij meer mensen het geval is. Hmm, een interessante vraag. Borduurt eigenlijk een beetje voort op de filosofische vragen over ouderschap van vrijdag. Als je als moeder je eigen cadeautjes voor Sinterklaas moet kopen, dat is toch een beetje wrang, net alsof je er niet toe doet.
Bij ons gaat het gelukkig net een klein beetje anders. Ik verzorg als moeder het leeuwendeel van de cadeautjes, maak surprises en gedichten, maar een cadeautje voor mezelf koop ik niet, dat doet DH. Zoals alle mannen weet hij dan natuurlijk niet wat hij moet kopen, dus als ik iets zie wat ik leuk vind of nodig heb dan schrijf ik precies op wat het is, waar het te koop is, hoe het eruit ziet, hoe duur het is en eventuele codes. De verrassing is er zo natuurlijk wel een beetje af, maar het gaat om het idee zullen we maar zeggen. Je kunt als moeder per slot van rekening toch niet helemaal niets voor Sinterklaas krijgen, dan krijgen je kinderen wel een erg raar idee over jou als moeder, want hoe stout moet je wel niet geweest zijn om helemaal niets van Sinterklaas te krijgen.....

1 opmerking:

Anoniem zei

Hoi, Margeeth. De tijd van surprises is bij ons (jammer genoeg)voorbij. Niemand heeft nog tijd of zin? Ik heb het nog lang kunnen volhouden, voor de kleinkinderen. Maar die hebben zoveel,dat ze niets weten! Nu worden dat bonnen en uitstapjes met ons. Maar jullie surprises vind ik te gek! Heel geslaagd. De kids zullen wel blij zijn met je hulp! En je hebt gelijk: De Sint moet je een handje helpen toch?