zaterdag 20 april 2013

Nicky is terminaal ziek

Donderdag zijn we met Nicky naar de dierenarts geweest. We gingen voor de enting en de chip maar zijn onverrichterzake weer terug gekomen. De dierenarts vond dat ze er erg slecht uitzag en dat ze een dikke buik had. Ze heeft gevoeld en voelde knobbels op haar lever en een gezwel van iets groter dan een pingpongbal halverwege haar buik. Dat gezwel is vermoedelijk een maligne lymfoom en daar is niets aan te doen. Het kwartje Moderin om de dag remt misschien de groei nog, maar het is wel een aflopende zaak. Waarschijnlijk een kwestie van weken.  Ze drukte ons op het hart om als het niet meer ging niet te lang te wachten en met haar te komen om haar te laten inslapen zodat ze niet helemaal in zou storten. Wij hebben gezegd dat ze nog lol in het leven had en zolang ze dat heeft ze bij ons mag blijven.Berichtje op facebook van Zwerfkat in Nood:
Nicky is terminaal.
Gisteren kregen we het slechte nieuws te verwerken dat ons speciale zorg opvangertje Nicky terminaal is...
Nicky haar conditie was verslechterd, haar buik was dikker geworden, maar haar ruggetje nog altijd heel mager.
De dierenarts bracht ons geen goed nieuws: ons oude meisje van 13 jaar heeft knobbels op haar lever, op haar darmen en een gezwel van iets groter dan een pingpongbal in de buik. Gelukkig heeft ze nog geen bloedarmoede, maar haar levensverwachting is misschien nog enkele weken. Deze vorm van kanker is erg agressief, zeker omdat het lymfoom in het spijsverteringsstelsel is binnengedrongen.
We kunnen nu allerlei onderzoeken laten doen, maar daar pesten we enkel Nicky mee en we willen haar op rustige wijze nog palliatieve zorg bieden. Natuurlijk krijgt ze wel elke dag prednisolon, meer kunnen we niet doen.
Het zit je niet mee he Nicky,niet eerlijk he... plaatsing is geen optie meer, je blijft lekker bij je opvanggezin wonen, totdat het niet meer gaat.
Je geniet nog zo van het leven, komt je knuffeltjes halen, lekker op schoot in slaap doezelen, we gunnen jou nog die gelukzalige momentjes. We gaan je nu nauwlettend in de gaten houden en als we merken dat je pijn gaat lijden en je je koppie laat hangen, dan weten we dat het zover is.

7 opmerkingen:

Ineke zei

Och gut...iedere keer weer dat afscheid. Sterkte

Jasmijn zei

Ik wens je heel veel sterkte en wijsheid. Veel liefs van ons allemaal

Hannie de Beer zei

Wat een naar bericht,en zo jammer voor die lieve Nicky!
Ik hoop dat ze nog aantal goede weken bij jullie kan doorbrengen. Het is telkens weer moeilijk om afscheid te nemen. Sterkte!

Handige Handjes zei

Margeeth, ze is bij jullie in goede handen, daar ben ik van overtuigd. Maar het wordt een triest afscheid.
Heel erg naar, ik had Nicky een langere tijd gegunt.
Sterkte!

Anoniem zei

Ah wat zielig! Het is je wel toevertrouwd om ze op tijd te laten inslapen, sterkte!

Anoniem zei

Ah wat zielig! Het is je wel toevertrouwd om ze op tijd te laten inslapen, sterkte!

marjolijn zei

Mooi dat jullie Nicky een goede verzorging geven. Knuffels zullen haar goed doen en zal ze in ruime mate krijgen.