zondag 30 september 2012

Waarschuwing draai-kiep-ramen

Een waarschuwing voor degenen die het nog niet weten.
Regelmatig lees ik over trieste gevallen van katten, kittens en volwassenen, die in opengeklapte Franse draai-kiep-ramen de dood vinden.

Je kent ze vast wel, die Franse ramen en balkondeuren. Je kan ze op twee manieren openen. Helemaal naar binnen toe waarbij de zijkant scharniert, of de bovenkant schuin naar binnen waarbij de onderkant scharniert.

Wanneer je je raam schuin geopend hebt, kan je kat vast komen te zitten en zal door het heen en weer wurmen om proberen los te komen, zichzelf alleen nog maar vaster wrikken in het wig tussen raam en kozijn. Met alle gevolgen van dien. Het dier probeert los te komen maar zakt steeds dieper in de smaller wordende opening, totdat het dier sterft van uitputting en het afknellen van de buik.


4 opmerkingen:

Ineke zei

Klopt. Vroeger heb ik dat eens meegemaakt met onze eigen poes. Gelukkig maar heel kort want we liepen meteen op het gekrijs af.

Hannie de Beer zei

Ja het is inderdaad mogelijk,heel eng toch!

Shirley zei

O getsie Margeeth, je vertelt het zo beeldend, arme knuffel die daar hangt. Wat te denken van katten met halsbandjes, die zichzelf verhangen in bomen of struikgewas?

Margeeth zei

O, daar ben ik ook op tegen, op halsbandjes, je kunt je kat laten chippen dus dat is helemaal nergens meer voor nodig