vrijdag 21 september 2012

Drie nieuwe stakkertjes

Ja, we hebben wat afgereden deze week. Eerst Obi wegbrengen en toen de volgende avond (maandag) nog een keer naar Kortessem om daar 3 poesjes op te halen.
Het zouden katjes van 5 weken zijn, die volgens de melders al zelfstandig zouden eten (dat hadden ze echt gezegd), maar toen wij daar kwamen schrokken we ons een rolberoerte. Het waren echt superkleine katjes voor die leeftijd, we denken dat ze eerder 4 dan 5 weken zijn en dat zelfstandig eten dat moest niet met een korrel maar met een hele bus zout genomen worden, die mensen waren ze aan het voeden met een flesje. Ze ontlasten en plassen nog niet zelf, dus ik moet ze nog wrijven. Maandagavond stonden wij dus om elf uur bij onze gastgezin begeleidster in Dordrecht op de stoep voor uitleg en spullen want ik had niets in huis voor zulke kleintjes en echt geen flauw idee hoe dat moest, dat wrijven. De uitleg was goed, want het lukte in 1 keer en het kon ook geen kwaad, denk niet dat die mensen ze hebben ontlast, want het leek wel een dijkdoorbraak, zoveel kwam er uit. Gelukkig hadden ze ook gelijk ontlasting.
De kittens zijn gevonden in een paardenwei in Herderen. Een mevrouw hoorde katjes schreeuwen, 1 van de katjes, Olivier (paste wel bij de andere namen), had zo'n honger dat hij al uit het nestje was gegaan, daardoor kon die mevrouw het nestje vinden. In het nestje zaten nog 3 katjes, twee levende, Traya (ook een karakter uit Star Wars, had mijn oudste nog te goed) en Gertrude (verzonnen door die mevrouw) en een dode in staat van ontbinding. De moederpoes was nergens te bekennen. Gertrude lag onder het dode kitten en was al overdekt met maden en vliegeneitjes. Die mevrouw heeft echt heel daadkrachtig opgetreden, ze heeft alle maden en eitjes eraf gehaald en is met alledrie de kittens naar de dierenarts gegaan. De kittens niezen alledrie en Gertrude en Olivier hebben ontstoken oogjes, daar worden ze voor behandeld.

De kittens hebben alledrie ondergewicht, toen ze kwamen wogen ze 298 (Gertrude ), 324 (Traya) en 380 gram (Olivier).

Ze hebben alledrie na elke voeding geplast en ook alledrie al 1 of meer keren gepoept, gisteren dun, vandaag stevige drollen. Hun buikjes zijn dik en hard, ze hebben waarschijnlijk ook wormen. Die dierenarts waar die mevrouw heen was gegaan heeft ze ook stronghold gegeven (want ze zaten onder de vlooien), eigenlijk mocht dat helemaal niet met dat gewicht, maar hopelijk werkt het ook tegen de wormen.
Ze krijgen nog een flesje (had ik ook nog nooit gedaan, ik leer een hoop zo). Gistermorgen heb een bordje met half kittenvoer, half melk neergezet, Gertrude en Olivier gingen eten, Traya snapt het nog niet.

Hier een filmpje van het eten, ze waren wel een 'beetje' vies naderhand....


Ze slapen veel maar lopen ook al door de bench, zelfs Gertrude. Ik heb het schoenenmandje neergezet met een kruik er in, ze gaan voor de kruik liggen, dus koud zullen ze het niet hebben.

En hier alvast de eerste foto, het katje dat je aankijkt is Gertrude:

Afbeelding

Inmiddels zien ze er al wel wat beter (schoner!) uit hoor.

6 opmerkingen:

Annelies zei

Wat een werk voor je. Veel sterkte en succes !

Ineke zei

Wat een akelig verhaal en wat goed dat je dit allemaal doet.

marion zei

wat een werk , ben vol bewondering

Wil zei

Jij hebt je handen voorlopig wel vol met dit stel. Maar leuk om te doen is het:-)

Hannie de Beer zei

Een heel naar verhaal zeg! Maar gelukkig zijn ze bij jou weer op de juiste plek. Wel een heel werk!

joke zei

Wat een akelige mensen toch die zo iets doen. En wat goed dat er mensen zijn zoals jij die de katjes toch een goed leven proberen te geven.