zaterdag 21 februari 2009

Hoe groot is Sifra eigenlijk?

Vorige week zondag stond ik in Rijswijk met Sonja te praten. We hadden het onder andere over de poezen, zij heeft sinds december een nieuwe poes, ze is een jaar oud en heel klein, Sonja zei dat ze nu nog maar ongeveer 2,5 kilo weegt (klopt dat Sonja?). Ik vertelde toen dat dat wel een heel verschil is met Sifra, waarop Sonja antwoordde dat ze door de foto's op dit blog wel een idee had dat Sifra groot was, maar niet precies hoe groot.
Nou bij deze dan dus.

Sifra weegt ongeveer 4,5 kilo. Niet omdat ze dik is (hoewel ze door het blaasgruis dieet wel iets is aangekomen) maar omdat ze gewoon groot is.

Hier zie je haar liggen op een quilt met blokken van 10x10 cm,


hier op een stoel met een centimeter ernaast. Op de foto is het niet duidelijk te zien, maar ze is in 'ingeklapte toestand' van neus tot achterkant 40 cm lang


en hier nog op bed. Ze lag heerlijk languit met haar staart naar achteren, maar toen ik haar wilde opmeten was de centimeter natuurlijk weer veel te interessant.

Ze is niet alleen groot, maar ook heel fors gebouwd. Tijdens het eten heb ik haar staartbasis mogen opmeten en die was maar liefst 7 cm breed!

Last sunday I talked with Sonja about the sizes of our cats. Sifra is a really big cat, I try to show you just how big with this pictures. On the first one she is lying on a quilt with 10 cm blocks, on the second one you can see that she is 40 cm from head to behind with her legs tucked in and on the last one I tried to measure her stretched out (in vain, the measuring tape was very interesting). I also measured the root of her tail, it is 7 cm. She is really big, especially for a female cat.

3 opmerkingen:

Yvonne aka sommeke zei

4,5 kg lijkt me niet slecht.
Als 't lukt zal ik de onze eens wegen en meten. 'k Ben bang dat onze rosse gewicht te veel heeft.

Goe weekend!

Marion zei

Tara is inmiddels 1,5 jaar oud en hoeveel ze weegt weten we nog niet, als we haar op de weegschaal zetten geeft het niets aan, klein is ze zeker voor haar leefdtijd, ze ziet eruit als een poes van ongeveer 7รก 8 maanden oud. Wat leuk dat je dit onder de aandacht brengt. Groetjes Sonja

Anoniem zei

Een flinke kat die Sifra ! Zo te zien heeft ze het erg goed bij jullie! Je hebt natuurlijk net als bij mensen, grote en kleintjes! Onze laatste 2 katten wogen ook zo ongeveer 5 kilo. Dat waren katers. Wegen meestal zwaarder dan poezen?We hadden 3 katten in 40 jaar. door ziekte of ouderdom gestorven .Dus hebben we er heel lang plezier van gehad. Ik wil wel weer een andere. Maar nu passen we op de katten van de kinderen. Deze week komt "Mientje" De oude gezapige poes van onze dochter.Heel gezellig!