zaterdag 24 januari 2009

Groen

In navolging van Jeanne Williamson ben ik ook begonnen met het maken van één quiltje per week en in navolging van Natalya Aikens, ga ik proberen het zoveel mogelijk met gerecycled materiaal te doen.

Dit is mijn eerste:
Gemaakt van: een lapjes waarop de verf van de roller van de goud-quilt had afgestreken. Een stukje inpakfolie dat ik had verhit met de strijkbout, een rolletje fout goudgaren en wat afknipsels gele stof. Ik ben gematigd tevreden.
In het kader van "wat moet je met die troep" (staande uitdrukking hier in huis, heeft niet direct betrekking op het quiltje) heb ik het quiltje op een stuk dik papier gestikt, kan ik hem als kaart gebruiken.

Following the example of Jeanne Williamson, I started doing one quiltlet a week. I am trying to use as much recycled materials as possible, like Natalya Aikens did last year.
On the picture is my first one, it is made of a scrap of fabric which I used to roll out the leftover paint of the old quilt on, a piece of ironed wrapping foil, a coil of terrible (brandless) golden thread and some snippets of handdyed yellow fabric.

7 opmerkingen:

Laurence zei

very nice

Anoniem zei

Een geweldig idee Margeeth! Zo snijdt het mes van twee kanten. Je "afval" verwerkt,en nog een leuke kaart gemaakt.
Een idee dat navolging verdient!

Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Margeeth zei

Bovenstaande reactie is door mij verwijderd. Het was een negatief overkomende vraag, wat op zich geen probleem is, maar omdat de stelster ervan ervoor heeft gekozen volledig anoniem te blijven heb ik hem toch verwijderd.

Kritiek is OK, ook negatieve, maar dan wel graag op persoonlijke titel en niet anoniem.

Wietske zei

Hoi Margeeth,
Jammer dat je mijn vraag verwijderd hebt. Volgens mij was de vraag niet negatief, in ieder geval was dat niet mijn insteek. Wel was het een kritische vraag, maar ik vraag me af wat daar mis mee is.
De reden dat ik anoniem de vraag heb gesteld, was omdat ik nog niet ingelogd was en op dat moment geen tijd had om dat alsnog te doen. En toen heb ik het snel anoniem gedaan.

Margeeth zei

Dit was de originele reactie van Wietske:
Anoniem heeft een nieuwe reactie op uw bericht "Groen" achtergelaten:

Je lijkt er niet echt plezier aan te beleven, dus vraag ik me af waarom je dit doet.

En dit was (een deel van) mijn antwoord aan haar:
Wat fijn dat je nogmaals reageert. Ik had echt geen idee van wie die vraag afkomstig was en het zat me niet lekker. Nu weet ik wie je bent en kan ik ook gewoon antwoord geven op je vraag.

Ik weet niet waarom je de indruk hebt gekregen dat ik het maken van dit quiltje niet leuk zou vinden, maar dat is niet terecht. Ik maak graag kleine frutquiltjes waar ik dan al mijn restjes in verwerk en nieuwe dingen in probeer. In dit geval het blauwe folie. Het uiteindelijke quiltje is niet helemaal geworden wat ik er me van had voorgesteld, maar dat is bij zoiets kleins als dit geen probleem.
De uitdrukking "wat moet je met die troep" is afkomstig van mijn man, hij zegt dit altijd als ik weer iets kleins maak (heel stimulerend maar niet heus). In dit geval is de 'troep' dus getransformeerd tot kaart, met als idee dat als ik dit nu elke week doe ik aan het eind van het jaar originele kaarten heb om te versturen en ik niet met een stapel experimenten blijf zitten.

Marion zei

Het maken van weekquiltjes is heel leuk om te doen één jaar lang heb ik ze ook gemaakt ook na het idee van JW, maar ook een goed idee om er kaarten van te maken.