zondag 28 december 2014

Stoffeltje

Ik weet niet of jullie het gevolgd hebben, het verhaal van de kat met de jampot? Die kat is helaas nog niet gevonden, maar er is wel een ander katje gered. Vandaag was er een vriendin van de voorzitster van Vzw Zwerfkat in nood II aan het zoeken en die heeft een kitten gevangen. Een mooi schildpadmeisje van 766 gram, zwaar ondergewicht, een zakje botjes. Die zit nu bij mij in de bench. Geen idee hoe oud ze is, die vriendin schatte haar op 3 maanden dus dat houden we nu maar aan.

Update Zoetermeer actie, kat met jampot op zijn snoet
Gistermiddag is een goede vriendin van onze organisatie naar Zoetermeer afgereisd, om het arme dier te zoeken waar heel Nederland over spreekt.
Sinds afgelopen zondag loopt er een hele angstige en uitgeputte kat rond met een jampot op zijn snoet die muurvast zit. Hij kan niet eten en drinken en zijn tijdklok tikt en tikt... Hij laat zich niet meer zien en het terrein waar hij zich bevindt is groot, heel groot.
Tijdens haar zoektocht kwam ze wel iets anders tegen... Een broodmagere kitten in the middle of nowhere. Dit kittentje had duidelijk ook hulp nodig, dus besloten we haar in ieder geval te vangen. Het duurde even, maar uiteindelijk kon onze vriendin haar lokken door het miauwgeluid van een mamapoes na te bootsen. Hebbes! Die lieten we in elk geval al niet meer gaan..
Maar geen teken van ons jampotkatje. Het dier breekt ons hart. Daarom hebben we besloten morgen weer vanuit Belgie naar Zoetermeer af te reizen. Ditmaal goed uitgerust vanwege de weersomstandigheden, nl. in skipak, boots, zaklampen en een grote thermoskan koffie. We gaan het donker in.
Maar deze kleine meid? Zij is veilig nu, we vonden opvang in dezelfde regio. Ze zit nu lekker warm en droog bij ons. Uiteraard gaan we ook nu weer op zoek naar een eventueel baasje. Stoffel? Jij had ook hulp nodig he meiske, welkom en we gaan jou nu lekker verwennen!
Maar ons jampotkatje laten we niet in de steek, we gaan er weer voor...

Geen opmerkingen: