zaterdag 24 november 2012

Jutte en Pippa

Sinds afgelopen zondag hebben wij twee nieuwe opvangers. Of nou ja nieuwe, ze zitten al een jaar in opvang bij Zwerfkat in Nood. Het zijn Jutte en Pippa, twee katten die vorig jaar zijn weggehaald uit dat verschrikkelijke huis in Dendermonde.
Ze hebben dat jaar bij een ander gastgezin gezeten, het is een heel ingewikkeld verhaal dat ik hier niet op kan schrijven, maar ze zitten daar nu door omstandigheden niet meer veilig dus moesten weg en graag ver. Nou, aan dat ver voldoe ik wel, dus dat zit wel goed. Het schijnen ook hele schuwe katten te zijn en daarvoor is het moeilijk om gastgezinnen te vinden. Gelukkig zijn wij 'gespecialiseerd' in schuwe katten, zeggen ze.

Toen ze hier net waren, waren ze erg onder de indruk. Ze zaten daar in een bench. Die mevrouw heeft ze in de reismandjes gedaan, wij hebben even in de andere kamer gewacht zodat ze ze op haar gemak en met zo min mogelijk stress voor de katten in de mandjes kon doen, dus ik heb niet gezien hoe dat ging.
Eenmaal hier wilde Pippa er dolgraag uit, ik heb het mandje in de bench gezet en open gedaan, ze liep er gelijk uit maar had duidelijk een vluchtreflex en is in de kattenbak gekropen. Jutte wilde niet zelf het mandje uitkomen, ik heb haar toen in het mandje met het deurtje eruit in de bench gezet.

We zijn inmiddels bijna een week verder en het gaat al heel erg goed, kijk maar:

Jutte:


2 opmerkingen:

Handige Handjes zei

Het is weer te triest voor woorden....maar het zijn wel hele mooie katten.Als de dames weer bijgekomen zijn, hoop ik dat er een liefdevol huis gevonden wordt.

Hannie de Beer zei

Wat een triest verhaal. Maar dat wordt bij jullie absoluut een mooi verhaal!