dinsdag 27 november 2012

Het verhaal van Pippa

Ooit, niet eens zo heel lang geleden, was er eens een man in Dendermonde. Een man die erg veel van katten hield en alle katten wilde helpen. Hij hield zoveel van katten, dat hij alle katten uit de hele wereld wilde helpen en steeds meer katten in huis haalde, totdat hij er meer dan vijftig had. Dat kon natuurlijk niet goed gaan en dat ging het ook niet. Het huis vervuilde en de katten kregen honger en werden ziek. Het was een echt drama. De man raakte ook steeds meer in de war en moest worden opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis. Hij gaf de sleutel aan een vriendin en vroeg haar de katten te voeren en vertrok. De volgende avond ging die mevrouw de katten voeren en schrok zich een hoedje. Het was verschrikkelijk, hier kun je lezen hoe erg het was.

Eén van de katten in dat huis was Pippa. Zij was doodziek en uitgemergeld kat en zat al dagen zonder eten of drinken in een reismand.

Samen met nog veel andere katten is Pippa uit dat verschrikkelijke huis meegenomen door stichting Zwerfkat in Nood en in een gastgezin geplaatst. Ze is nog lang ziek geweest maar door de goede verzorging is ze helemaal beter geworden en een mooie stevige dame geworden.

Zo leefde Pippa gelukkig in haar gastgezin, tot afgelopen september. Pippa had altijd al wat korstjes op haar oren gehad, maar nu werd het erger en zwarter. Bij de dierenarts werd besloten om dit eens verder te onderzoeken. Helaas hadden ze kankercellen ontdekt, dus werd er besloten een deel van de oortjes te amputeren.


Dat ziet er gek uit hè, maar toen de hechtingen er eenmaal uit waren, was ze weer een mooie kat, kijk maar:

Prachtig toch, een heel bijzonder ras, een Earless.

4 opmerkingen:

Merel zei

Ach gossie, dat mensen zo in de war kunnen raken en het zo'n vreselijke gevolgen heeft. Gelukkig is Pippa weer helemaal opgeknapt. Als je de eerste foto bekijkt sanp je gewoon niet dat dat mogelijk is.

Hannie de Beer zei

Wat een drama! Gelukkig is Pippa goed opgeknapt,en boft ze met jullie als gastgezin. Een heel mooie kat, met aparte oortjes!

Ineke zei

Ja vreselijk, ik had het al gelezen. Gelukkig gaat het goed en ziet hij er prima uit.

Handige Handjes zei

Vandaar die aparte oortjes...Ik dacht echt dat ze een bepaald ras was....Ik vind het in ieder geval niet afstotelijk, eerder aandoenlijk. Ik hoop dat de ingreep afdoende is, en dat er geen verkeerde cellen zijn achtergebleven. Ik vind het een schoonheid!
Jammer dat de man in Dendermonde het spoor bijster raakte...in eerste instantie had hij het goede voor met de katten, maar zelfs 30 vind ik al veel.....