zondag 25 juli 2010

Verhuisd en een teken van leven.

Het is hier druk, druk, druk en nog eens druk. De verbouwingswerkzaamheden zijn bijna af, alleen nog wat puntjes op de i zetten. Verhuisd zijn we ook zo goed als, DH had bedacht dat omdat we toch geen grote spullen hadden en het eigenlijk om de hoek was, we net zo goed alles in stukjes met de auto (en de kar van mijn schoonvader) konden verhuizen en de huur van een busje konden uitsparen. Dus dat betekende dat ik deze week steeds als ik hierheen ging met een auto vol met dozen hierheen ben gecrossed. DH deed met zijn broer 's avonds de grotere stukken. De wasmachine hebben ze vorige week zaterdag al samen naar beneden en hierheen gebracht en die is toen op maandag door de verhuizers die de (grote) spullen die uit de opslag kwamen brengen naar zolder gedragen. Wij zitten slapen (zitten doen we niet zoveel, er is nog veel te veel te doen) hier al, sinds eergisteren en zitten nu dus tussen de dozen.
Veel klussen heb ik deze week niet meer gedaan, het was voornamelijk schoonmaken. Het huis, want door het geklus wordt dat toch wel heel erg vies; de spullen uit de opslag, die goor waren en vol met stof zaten; én een enorme hoeveelheid Lundia kasten, die we tweedehands (bij tweedehandslundia punt nl) hadden gekocht en die ook onder het stof zaten. We hebben nu twee-en-eenhalve kast op zolder, de kinderen hebben alletwee een kast en in het 'washok' (= klein afgescheiden stukje van de overloop waar de cv ketel hangt en de aansluiting van de wasmachine is) staat ook nog een klein kastje. Gemaakt van de staanders van de oude kast van jongste, die had al een lundia kast, maar die had een bredere onderkant en dat was geen gezicht in dit huis. De planken hebben we toen gebruikt om een nieuwe kast te maken en van de smallere staanders (die aan de bovenkant waren afgezaagd om ze in het oude huis in de kamer te laten passen) hebben we met nieuwe, kortere planken dus die kast voor in het washok gemaakt. (Snappen jullie het nog? Ik neem trouwens aan dat Lundia buiten Nederland ook bekend is? Indien niet, het is een stellingskasten systeem). Al deze kasten komen in de plaats van alle planken die we in Tiel in de loop der jaren willekeurig aan de muur hadden gehangen, de muur zat dus vol met gaten en we hadden besloten dat we dat in ons nieuwe huis met de mooie net gestucte muren zonde vonden en dat dus niet meer wilden.
Het logeerbed hebben we ook niet meer neergezet trouwens, er is in de dertien jaar dat we in Tiel woonden hoogstens twee keer gebruik van gemaakt en dat vond ik zonde van de ruimte Het matras hebben we nog wel, dat kan straks op het vlierinkje, dus mocht er iemand komen logeren dan kan dat gewoon naar beneden en kan daar op geslapen worden, voor een nachtje kan dat best (hebben wij ook net 3 nachten gedaan, omdat de bedden al verhuisd waren en wij nog niet).
Sifra loopt natuurlijk ook al weer buiten, ook dit keer hebben we de drie weken binnenhouden die wordt aanbevolen bij het verhuizen van een kat niet gehaald, het was nog erger dan de vorige keer. We hebben haar op vrijdagavond om elf uur verhuisd en gisterochtend om tien uur liep mevrouw al door de tuin. Dat is dus minder dan twaalf uur.... Nou ja, het was de vorige keer goed gegaan, dus de kans was groot dat het nu ook weer goed zou gaan en dat deed het gelukkig ook.

Ik kan op dit moment geen foto's plaatsen, ben het snoertje van de camera nog niet tegengekomen, maar zodra dat kan, laat ik wel wat zien.

Just a little sign of life, to let you know that I am still here, still very busy with moving house and redecorating. We did move to our new home and are living between stacks of boxes. I cannot show you any pictures just yet (I haven't seen the little cable of the camera just yet) but when I can I will upload some.

6 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Fijn,dat jullie nu écht zijn verhuisd. Het is een hele onderneming geweest, maar over een possje kun je even bijkomen? Ik hoop dat het nieuwe huis goed "voelt" Dat zal wel denk ik anders hadden jullie het niet gekocht.Nu nog de laatste loodjes! Sterkte en veel geluk in dit huis!

nadia zei

Hoi Margeeth, goed te horen dat je (eindelijk) op je vaste stekkie zijn uitgekomen. Veel succes met de laatste loodjes en heel veel woonplezier!!

Anoniem zei

Veel geluk en woonplezier in jullie nieuwe huis.

Groeten van Veronique.

Lynn Cohen zei

I know just how you feel. We didn't move, but renovated and now are unpacking our boxes and putting things back together in a home that looks ever so different than it did two weeks ago. Just amazing. I love ours. Hope you are happy there too. I have been blogging our progress if you get a chance to peek in.

christina zei

oh wat zul jij blij zijn dat je nu uitverhuisd bent. Eindelijk alles een vaste plek geven en je settelen.

Heel veel geluk in jullie nieuwe huis toegewenst.

Jantine zei

Wat heerlijk dat je nu definiet over bent. voor het nieuwe schooljaar begint! Heel veel sterkte met alles uitpakken en zo!