vrijdag 2 juli 2010

Klusfoto's (7), of één tegel te weinig

Inmiddels is het hokje van de wc ook betegeld. Klinkt misschien wat overdreven om gelijk de wc aan te pakken (hoe lang zit je er per slot van rekening op een dag) maar de reden dat we de wc overnieuw hebben gemaakt is dat we bij het opruimen voor de verhuizing een toiletpot, een fonteintje en genoeg wand- en vloertegels voor het huis in Tiel vonden. In 2007 gekocht gelijk met de tegels voor de nieuwe badkamer met het idee om de wc ook te renoveren maar er nog niet van gekomen en toen kwam de verhuizing ertussen. Weggooien is zonde en aangezien de wc in ons huis Gorinchem nog de originele goedkope wc van de bouw was vonden we het een goed idee om dat ook eens aan te passen. Maar, de tegels waren natuurlijk wel gekocht voor het huis in Tiel en niet voor het huis in Gorinchem. En nou zou je zeggen, een wc is een wc, maar daar kunnen toch verschillen tussen zitten. Zo was de wc in Tiel rechthoekig en die in Gorinchem  vierkant. Dus was het nog maar de vraag of we genoeg tegels hadden. Volgens DH hadden we er ruim voldoende, op mijn vraag of ie dat zeker wist heeft hij nog nogmaals uitgerekend en ja, we zouden er echt voldoende hebben. Jullie zien de bui waarschijnlijk al hangen, het waren er natuurlijk niet genoeg, we hadden precies één tegel tekort! En omdat die tegels bijna drie jaar geleden gekocht waren, waren ze nu natuurlijk niet meer leverbaar. Uiteindelijk zijn er ergens in een hoekje achter het fonteintje twee halve tegels naast elkaar geplakt, straks zit de afvoer ervoor en zie je er niets meer van (behalve als je het weet natuurlijk). De sierstrip aan de bovenkant is trouwens ook een restant uit Tiel, aangevuld met nieuwe die ik had bijbesteld, want daarvan wisten we al dat we te weinig hadden (en die waren nog wel leverbaar) en ook de vloertegels waren afkomstig uit Tiel, daar hadden we er gelukkig wel genoeg van.


en nog een foto van oudste, die (samen met opa) bezig is met het gronden van de kastdeurtjes aan de schuine kanten.

The tiles for our new downstairs bathroom have been put on the wall and the floor. Unfortunately we came just one tile for on the wall short. This was because the tiles were originally meant for the renovation of our downstairs bathroom in Tiel. We hadn't yet gotten around to doing this, so we had everything for a new bathroom at hand and decided to just go ahead and use the stuff in our new home. But, the shape of the bathroom in our new home is different, so we ended up one tile short (which could not be bought, so we solved it by sticking two halves in a corner).
The second picture is of my eleven year old, painting cupboard doors.

5 opmerkingen:

nellie S zei

Hoi Margeeth,
Wat spannend allemaal he,
Ik ken dat een tegel te kort
Wij hebben dat opgelost door een spiegeltegel te plaatsen
het word wel allemaal mooi daar in Gorinchem

Jantine zei

Eén tegel tekort. Het is niet te geloven. Volgens mij hebben jullie het goed kunnen oplossen!

Handige Handjes zei

Meid, het lijkt wel zoeken naar een klein stukje stof voor een quilt [waarvan je ook dacht genoeg te hebben en na jaren blijkt dat je tekort komt..en het stoffie allang uit de collectie is].
Geweldig dat het tegelwerk toch compleet is geworden..weliswaar met 2 halfjes..kniesoor die daar op let!

Shirley zei

Wat een gepuzzel, extra kopzorgen, maar je komt er wel. Handig van die wc met ingebouwde reservoir dat je gelijk een plekje hebt voor de wc rollen ed. Mooie vloertegels trouwens. Toen wij de vorige keer moesten klussen voor het verhuizen was het ook bloedheet, bijna 4 weken lang, het behangen was een ramp!

Dineke zei

Gelukkig maar dat jullie het tegeltekort toch op konden lossen. Dat is toch zo'n frustratie en zo herkenbaar.