donderdag 17 september 2009

Ontwerp-probleem

Toen onze oppas haar olifantenquilt kreeg, vroeg ze gelijk of ik ook een quilt in opdracht wilde maken, met elfjes, voor haar vriendin. Natuurlijk wilde ik dat doen. Het bleek alleen nog niet zo eenvoudig om goede elfjes te vinden, maar uiteindelijk vond ik op de rommelmarkt een sjabloon waar ik deze twee dames mee heb gestempeld:


De lap is nu (inclusief naden) 48 bij 24 cm groot en dat is te klein, dus er moet nog een rand omheen. Ik ben begonnen met het maken van fleeing geese randen, het was de bedoeling om er eerst een donkere rand om te doen, daarna de flying geese, daarna nog een donkerblauwe rand en dan nog een brede rand, maar nu ik het zo zie begin ik toch te twijfelen.

Wat vinden jullie? (Heb het ook al aan DH gevraagd, maar het enige wat die wist te bedenken is dat het te klein was, ja, dat had ik ook al bedacht, het is ook nog niet klaar).
.
De foto hieronder is één van mijn gifgroene lappen, waar ik mijn roller van het sjabloneren op heb uitgerold.
.

The two fairies at the first picture I stencilled on a piece of fabric. They are for a quilt that I am making in commisson for a friend of our babysitter. It needs a border to make it bigger, so I started making flying geese, but now I am in serious doubt whether this looks acceptable.
The last picture is one of my acid green fabrics, on which I rolled the leftover paint from stencilling.

5 opmerkingen:

Gina zei

Love the fabric.

I agree with you on the flying geese. Maybe a border of something that flows. Drunkards Path half circles or applique vines and flowers might work.

Love and hugs Gina xxx

Jantine zei

Volgens mij moet je die flying geese gelijk om het midden doen, zonder blauwe rand. Dan een smalle rand van bijv. kobalt blauw en dan nog een rand met veel wit en een beetje blauw. Het middendeel is schitterend zo! Weet niet hoe groot het moet worden, maar je kan ook 4 panelen met elfjes doen en als sashings de flying geese. En dan een grotere "geese" er omheen als rand, zie het al helemaal voor me ;-)

Yvonne aka sommeke zei

Moeilijk probleem!
Ik probeer het me altijd voor te stellen door alles uit te leggen op de stoffen voor eventuele boorden maar dan nog ...
Of overleggen met de oppas en/of de vriendin?

Cobi zei

ik vind de elfen prachtig. mooie vloeiende lijnen. ik associeer ze altijd met de natuur en frivoliteit. ze moeten op een ondergrond zitten, dus ik denk dat ik daar een rand van gepatchte blokken zou maken, met rechte lijnen (log cabin?). en dan links en recht van de elfen een overbuigende boom. evt de takken in het midden laten verstrengelen. ze lijken allebei ietsje naar boven te kijken, dus er zou uit die takken een mooie bloem of vrucht kunnen hangen of een insekt (vlinder of libel?). ik ben reuze benieuwd hoe dit verder gaat groeien. kan me voorstellen dat de rand er omheen blauwgroen wordt, evt volgende rand weer wat groener.

Shelina (formerly known as Shasta) zei

Your stencil is beautiful. I like the flying geese, but an applique design would work as well.