vrijdag 18 september 2009

Elfjes (update)

Gistermorgen, toen ik de foto maakte en op mijn blog zette, had ik de elfjes alleen nog maar bij kunstlicht gezien. Ik ben toen wat huishoudelijks gaan doen en toen ik weer tijd had om met de elfjes verder te gaan, was het echt licht geworden en zag ik gelijk wat er mis was met de flying geese. Door de lichtere achtergrond en de verschillende kleuren knalden die geese eruit en zogen als het waren alle aandacht weg van de elfjes.
Dus, ik heb een andere rand gemaakt, nu met een achtergrondstofje dat ongeveer hetzelfde was als de achtergrond van de elfjes én gelijkzijdige driehoekjes in plaats van geese, zodat ik de rand gelijk tegen de elfjes kon naaien:


Ik had in mijn hoofd om er dan een lichte rand omheen te naaien, en daarop tulpenranken te sjabloneren, maar toen ik het middenpaneel op de zelfde stof legde als waarvan ik de donkere driehoekjes had genaaid, vond ik dat al zo mooi dat ik er sterk over denk om dat als rand te gebruiken:

Voor de afwerking doe ik er dan een iets lichter gekleurde bies omheen, meer in de kleur van de elfjes.
.
When I took the picture of my fairies and their border and posted it on my blog, I had only seen it in artificial light. After doing this I went and did some housekeeping. When I returned I saw the quilt in daylight for the first time and it hit me right away what was wrong with it. The geese had too many different colors and the background was to light, resulting in the geese just sucking all attention away from the fairies. So, I made a new border, using a darker background and a single color, replacing the geese with triangles, so I could sew the border directly to the fabric with the fairies on it.
I planned making another light border and stamping some flowing tulipstems on it, but when I put the quilt on the fabric I made the triangles from I liked it that much that I am thinking quite strongly about using just that as the final border.

6 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Je hebt het zo bijzonder goed opgelost! Het was inderdaad zo dat alle aandacht naar de flying gees ging. Heb ik ook weer wat van geleerd. Er was iets, wat niet helemaal "klopte".Maar ik kon er niet meteen 'de vinger "op leggen !
Zo ziet het er heel leuk uit!

nadia zei

Heel mooi Margeeth! Zo komen de elfjes echt tot hun recht en met de donkere rand van dezelfde stof vind ik de quilt mooi in evenwicht. Enne...wat doe jij dat snel, even zo'n driehoekenrand er omheen (toch geen nachtwerk?). Hoe is het met de verkoop van jullie huis, zijn er voldoende kijkers? Sterkte ermee, groetjes Nadia

jacq zei

heel erg mooi zeg!

Willeke zei

Heel erg mooi geworden Margeeth. Waar een rommelmarkt al niet goed voor kan zijn.
Groetjes, Willeke

conny's quilts en creaties zei

Zou ik zeker doen die donkere rand, dat maakt de quilt echt af en de aandacht blijft op de elfjes gericht! Mooi hoor!

Mary zei

ziet er stukken beter uit !! vind hem zo heel erg mooi !