zaterdag 6 juni 2009

Open dag op de biologische boerderij

Vandaag en morgen zijn de jaarlijkse open dagen op de biologische boerderij.

Wij gaan zometeen eventjes op Thedingsweert kijken, waar we eigenlijk elke week al komen om brood te kopen, maar nu kunnen we dus ook eens in de bakkerij kijken. We zijn op zich helemaal niet fundamenteel biologisch (sommige dingen zijn ook gewoon ronduit vies, wie eet er bijvoorbeeld taart zonder suiker en eieren???) maar we zijn een groot fan van het brood, nu we eenmaal aan het biologisch brood gewend zijn, vinden we het brood van de 'gewone' bakker flutterig en smakeloos. Het nadeel is wel dat de vriendjes van de kinderen, die niks gewend zijn, er moeilijk over doen als ze eens mee eten.
Het programma ziet er veelbelovend uit, naast de 'gewone' open dag dingen, nu ook weven en vilt.

Als je zelf eventueel ook eens op zo'n biologiche boerderij wilt gaan kijken, dan kun je hier kijken, let er wel op dat niet alle bedrijven alletwee de dagen open zijn.

Today we are going to visit an organic farm in our neighbourhood. We actually come there every week to buy bread, but now we can take a look inside the bakery.

1 opmerking:

Petra zei

Taart zonder suiker en eieren eten gaat meestal niet vrijwillig. Maar wat nu als je een allergie hebt voor deze twee producten? En vooral kinderen willen graag ook taart als al hun vriendjes of familie ook taart krijgen. Hoewel de resultaten de ene keer beter te eten zijn dan de andere keer, ben ik heel blij met dit soort initiatieven.

Er was een tijd dat mijn dochter door darmproblemen geen gluten, geen suiker, geen melk en geen kunstmatige zoetstoffen verdroeg. Gelukkig is haar darm nu zover hersteld dat alleen gluten nog een probleem zijn (en ze verdraagt niet al te veel melk). Haar eten is vaak voor ons niet erg lekker, maar voor haar de enige manier om iets te eten.